Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nu te koop: een paleisachtig landhuis in Hilversum

huis dat te koop staat in Hilversum
Prachtig paleishuis in Hilversum.

Villawijk Trompenberg in Hilversum wordt vaak genoemd als mooiste villawijk van het land. In de groene, heuvelachtige omgeving verrezen in de negentiende eeuw stijlvolle, ruime villa’s en landhuizen. Het unieke, royale landhuis Kannesheuvel is er een van.

Kannesheuvel werd onder architectuur gebouwd in 1908 door niemand minder dan architect J.S. Hanrath. Hij stond - en staat bekend om zijn ruimtelijke indelingen, zijn ongeëvenaarde, herkenbare stijl en de warme sfeer. Landhuis Kannesheuvel werd dan ook niet voor niets uitgeroepen tot gemeentelijk monument. Hoewel het pand in al die jaren nagenoeg niet veranderd is, is de staat ervan nog steeds uitmuntend. Maar de villa is wel voorzien van alle mogelijke moderne gemakken.

Prachtige details

Alles in dit paleisachtige landhuis is even prachtig. Het begint al bij de entree. Een kenmerkende rondboogportiek wordt fraai omlijst door natuursteen. Links, rechts en boven de voordeur is elegant traliewerk en decoratief glas-in-lood geplaatst. In de vestibule wordt vervolgens de rondboog (wederom met glas-in-lood) herhaald bij de deur naar de hal. Rechts in de vestibule is er toegang tot een ruime garderobe en een gastentoilet.

Een magnifieke open haard geeft extra cachet aan de woonkamer
Een magnifieke open haard geeft extra cachet aan de woonkamer.

Marmeren vloer

Eenmaal in de hal zelf, zien we weer allerlei mooie details zoals de marmeren vloer en het sierlijke smeedijzeren traliehekwerk langs de trap. Recht tegenover de ingang van de hal bevindt zich de lift die naar de eerste verdieping leidt. Links zijn eigentijdse dubbele stalen deuren geplaatst waardoor u in de woonkamer uitkomt. Deze woonkamer is maar liefst elf meter lang en heeft een luxe, grote open haard. De woonkamer heeft tweemaal openslaande tuindeuren die naar het riante terras op het zuidwesten van de villa leiden. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een aparte zitkamer met erker op het zuidoosten. Deze zitkamer is voorzien van op maat gemaakte inbouwkasten en biedt op zijn beurt weer toegang tot een knusse tv-kamer.

Luxe keuken

Lopen we terug naar de hal, dan komen we links van de opgang van de trap uit in de woonkeuken, waaraan een riante eetkamer grenst - eveneens met zonnige erker. De eetkamer is ook toegankelijk direct vanuit de hal. In de keuken is de prachtige marmeren vloer vanuit de hal doorgetrokken. Het ruitmotief geeft een chique, klassieke en toch eigentijdse uitstraling aan de ruimte. Sowieso is de keuken een fantastische combinatie van klassiek en modern. Er is een open haard en een goederenlift die op alle verdiepingen uitkomt. Tegelijkertijd heeft de keuken een indrukwekkend kookeiland en veel rvs. De keuken is voorzien van al het denkbare moderne comfort. Een feature die we speciaal even apart willen noemen: het imposante fornuis van La Cornue.

Verkoeling vindt u onder meer in de schaduw bij de mooie vijver aan de westzijde van de tuin
Verkoeling vindt u onder meer in de schaduw bij de mooie vijver aan de westzijde van de tuin.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je ook op Voorma en Walch Makelaars in het Gooi.

UITGELICHT

Back to top