Overslaan en ga direct naar de inhoud

Verhuizen zonder schade: zo doe je dat

Fotografie: RmariusB voor Even Eleven.
Fotografie: RmariusB voor Even Eleven.

Verhuizen kan behoorlijk wat schade aan je meubels veroorzaken, vooral als je grote en zware meubels hebt, zoals piano’s, bankstellen en kasten. Denk aan deuropeningen, trappen en stoepen - allemaal obstakels die je meubels kunnen beschadigen. Maar hoe kun je je meubels veilig verhuizen zonder schade? Je kunt voor de zekerheid een woonverzekering afsluiten, maar voorkomen is beter dan genezen. Gebruik dus een aantal hulpmiddelen om je spullen te beschermen. Lees er hier meer over.

Haal alle benodigdheden in huis
Een goede voorbereiding is het halve werk. Met een inboedelverzekering voor studenten ben je beschermd tegen schade, maar daar wil je het liefste geen gebruik van maken. Haal dus voldoende inpakmateriaal, verhuisdozen en andere beschermingsmiddelen in huis. Meet altijd de grootte van je grote meubels om zeker te zijn dat ze makkelijk door smalle gangen, deuren en trappen passen. Kijk ook of alles in de verhuiswagen (of auto) past. Zo voorkom je onverwachte problemen op de dag van de verhuizing en hoef je niet last-minute iets te regelen.

Label de verhuisdozen met "fragile"
Het is slim om de dozen die je gebruikt bij de verhuizing een naam te geven. Dit is voor iedereen die betrokken is bij de verhuizing erg handig. Als je opschrijft wat erin zit, dan kunnen anderen zien welke dozen voorzichtig behandeld moeten worden omdat er breekbare spullen in zitten. Je kunt ook extra aanwijzingen geven op die labels, bijvoorbeeld hoe je de doos moet tillen, verplaatsen en weer neerzetten. Op die manier kun je voorkomen dat er onnodige schade ontstaat.

Pak breekbare spullen en servies goed in
Het is belangrijk om breekbare spullen zoals servies en vazen apart in te pakken. Gebruik speciaal inpakpapier of kranten om ze extra te beschermen. Maak de dozen niet te zwaar, want breekbare dingen zijn vaak al best zwaar. Je wilt voorkomen dat de onderkant van de doos scheurt en de spullen beschadigen.

Maak gebruik van professionele materialen voor bescherming
Je kunt je meubels goed beschermen door spullen te gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor verhuizen, zoals verhuisdekens, speciale hoezen voor banken en bubbeltjesplastic. Je kunt deze spullen online kopen of in de bouwmarkten. Het is handig om dingen die veel waard zijn, of meubels met scherpe hoeken of randen, met deze spullen in te pakken voor extra bescherming. Als je nog de originele doos hebt van elektronische spullen zoals een tv of laptop, gebruik die dan zeker tijdens de verhuizing. Die dozen zijn speciaal gemaakt om die spullen veilig te vervoeren, dus ze zijn perfect voor verhuizen.

Bescherm ook de muren en vloeren
Ten slotte is het niet alleen belangrijk om je spullen goed in te pakken, maar moet je ook nadenken over het beschermen van muren en vloeren. Ook kleine botsingen kunnen blijvende schade veroorzaken, vooral aan lichte muren. Gebruik vloerbescherming, zoals dekens of zeilen, om je vloeren te beschermen. Dit is vooral belangrijk als er vuil aan schoenen zit en de mensen die helpen met de verhuizing voortdurend heen en weer lopen. Dus, ga jij binnenkort verhuizen en wil je schade aan je spullen voorkomen? Volg dan deze tips!

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top