Overslaan en ga direct naar de inhoud

4 x tips om met een gerust hart op reis te gaan

Zonder zorgen op reis met de juiste zorgverzekering. Fotografie: Unsplash
Zonder zorgen op reis met de juiste zorgverzekering. Fotografie: Unsplash

Ben je van plan binnenkort op reis te gaan? Zeker als je op wintersport gaat ben je kwetsbaar en kan het een enorme geruststelling zijn om een goede verzekering te hebben. Het helpt je om zorgeloos van je vakantie te genieten. Mocht je onverhoopt toch medische hulp in het buitenland nodig hebben dan heeft Residence, in samenwerking met Independer, 4 handige tips opgesteld.

1) Verzekeringsbewijs
Als je op reis gaat naar het buitenland, neem dan altijd je verzekeringsbewijs mee. Vaak is dat een zorgpas maar in sommige landen moet je ook iets anders kunnen tonen. ​Naar Zwitserland bijvoorbeeld moet je de Europese Health Insurance Card (EHIC) hebben. Dit zit vaak al bij je zorgpas. Meer informatie over andere bestemmingen en de juiste documenten kun je hier vinden. 

2) Buitenlandse medische kosten
Wanneer er toch iets gebeurt kunnen de kosten van medische zorg in het buitenland behoorlijk pittig zijn. Vooral als je een privé ziekenhuis bezoekt, helaas vergoedt je basisverzekering dan niet alles. Met een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met dekking kun je jezelf bijverzekeren. Ook handig voor de last-minute types onder ons, op de dag van vertrek kun je zelfs nog de dekking van ‘medische kosten’ toevoegen aan je reisverzekering.

3) Apps
Voor veel mensen is een zorgpas toch iets wat je snel kwijt raakt omdat je het nu eenmaal niet heel vaak gebruikt. Gelukkig is hier nu ook een oplossing voor. Er zijn veel apps die zorgverzekeraars of reisverzekeraars aanbieden. In deze apps kun je je polisgegevens opslaan, vind je alle informatie omtrent alarmcentrales en doktersposten in de buurt van jouw vakantiebestemming.

4) Last but not least
Goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je dus goed voor en laat niets aan het toeval over als het om je gezondheid gaat. Mocht je dan toch halsoverkop uit een skilift vallen, bel dan eerst de alarmcentrale van de verzekeraar. Zo kom je het snelst in contact met de juiste hulpverlener. En de allerlaatste tip, bewaar altijd de originele rekeningen! Bij thuiskomst kun je deze dan indienen bij je zorgverzekeraar.

Wil je meer informatie over veilig en verzekerd op reis maar weet je niet waar je moet beginnen? Independer heeft een handigen handige zorgvergelijker ontwikkeld die je helpt om een voordelig en persoonlijk pakket te vinden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Independer.nl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top