Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dutch Design Week: The Visionary Lab werkt samen met Vitra en Levi’s

Panton & Wire Chair geupcycled met afgedankte spijkerstof. Fotografie: Rob van der Vet
Panton & Wire Chair geupcycled met afgedankte spijkerstof. Fotografie: Rob van der Vet

Het is weer bijna zover. Over een aantal dagen start Dutch Design Week (DDW). Van 21 tot en met 29 oktober kun je jezelf in Eindhoven compleet onderdompelen in het design van de toekomst. Eén van de projecten die er te bewonderen valt, is Icons Re/Outfitted, gepresenteerd door The Visionary Lab, Vitra en Levi's. 

Bij DDW ligt de nadruk op kennis en talent, experimenteren, innovatie en kruisbestuivingen. Duurzaamheid is een thema dat The Visionary Lab enorm bezighoudt. Daarom transformeren zij (textiel)afval tot innovatieve producten en werken ze samen met andere bedrijven om gezamenlijk tot oplossingen voor een duurzamere wereld te komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld via circulaire mode en design.

Aangezien de hoeveelheid textielafval steeds groter wordt, heeft The Visionary Lab de handen ineengeslagen met Vitra en Levi's. Om het afgedankte denim van Levi's opnieuw te gebruiken, hebben getalenteerde ontwerpers de iconische stoelen van Vitra nieuw leven ingeblazen. Zoals ze bij DDW zelf vertellen: 'Het resultaat is een betoverende serie kunstzinnige stoelen die een breed scala aan innovatieve technieken en eeuwenoude ambachten laten zien.'

Icons Re/Outfitted is te vinden bij: Station area, Fuutlaan 12c. ddw.nl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top