Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bekijk hier de nieuwe collectie van Iittala: Taika Sato

Fotografie: Iittala
Fotografie: Iittala

Na het grote succes van de Taika-collectie, introduceert Iittala nu Taika Sato: een collectie serviesgoed en decoratieve items met nieuw artwork van dezelfde ontwerper.

In 2007 introduceerde Iittala Taika: een collectie ontworpen door Klaus Haapaniemi waarin zijn weelderige ontwerpen samenkomen met de gestroomlijnde en vereenvoudigde vormen van de items. Taika, Fins voor magie, is één van Iittala's meest geliefde collecties geworden. De nieuwe collectie bouwt voort op dit verhaal.

Sato is Fins voor oogst. De ontwerpen van deze collectie tonen groenten en fruit in de kenmerkende stijl van Haapaniemi. De inspiratie voor de ontwerpen haalde hij uit stillevenkunst, botanische tekeningen en Haapaniemi's eigen tuin. Hij vertelt: "Ik wilde groenten en fruit op een krachtige manier naar voren brengen, zodat de verbeelding vormen en kleuren intuïtief kan interpreteren. Ik wilde de kunst rijp en vruchtbaar maken. De composities van Taika Sato kunnen worden gezien als kleurrijke texturen of abstracte stillevens." Wat betreft de vormen en maten van de collectie, zal je er een aantal herkennen, maar er zitten ook items en vormen bij die nog niet eerder gezien zijn. De vazen en potten zijn door Haapaniemi zelf ontworpen. De andere collectie-items zijn ontworpen door een andere Finse ontwerper: Heikki Orvola.

Fotografie: Iittala
Fotografie: Iittala
Fotografie: Iittala
Fotografie: Iittala

INSPIRATIE

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Over de auteur

Lisa van der Klink

Back to top