Overslaan en ga direct naar de inhoud

Vijf keer de bijzonderste treinreizen door Europa

De Glacier Express brengt je door de Zwitserse bergen.
De Glacier Express brengt je door de Zwitserse bergen.

Niet de bestemming, maar de reis ernaartoe is de ultieme ervaring in deze vijf bijzondere treinreizen door heel Europa. Van Venetië tot Zwitserland: stap aan boord en geniet van eindeloze luxe.

Beleef de roaring twenties

Aan boord van de Orient Express doe je een stap terug in de tijd
Aan boord van de Orient Express doe je een stap terug in de tijd.

Lang voordat vliegtuigen ons leven een stuk makkelijker én sneller maakten, reisden we in stijl met de trein. Filmsterren, royalty en schrijvers gingen aan boord van de Oriënt Express. Sinds kort is een deel van die reis weer te boeken via Belmond. Zo kun je aan boord in Venetië of Verona voor een luxe reis naar Amsterdam, Parijs of Londen. Slapen doe je in de Grand Suite, rijkelijk ingericht in authentieke stijl.

Kijk hier voor meer informatie.

Hotel op wielen

Ook aan entertainment is gedacht tijdens de Danube Express
Ook aan entertainment is gedacht tijdens de Danube Express.

De Golden Eagle Danube Express reist met stijl door Europa. Van een route door de Balkan, waarbij je start in Venetië en onder andere Thessaloniki, Sofia en Istanbul aandoet, tot een reis door Turkije. Reizen doe je in de nieuwe Superior Deluxe cabines. Wat dat inhoudt? Een ruime cabine waar je van niemand last hebt. Je krijgt je diner in je eigen vertrek en slaapt in een kingsize bed. Nu alleen nog een route kiezen.

Kijk hier voor meer informatie. 

Bergtoppen en champagne

Genieten in de Glacier Express.
Genieten in de Glacier Express.

De echte treinliefhebber weet dit natuurlijk al lang, de hoogste treinreizen in Europa maak je door de Zwitserse bergen. Kies bijvoorbeeld voor de befaamde Grand Train Tour of Switzerland. Een 1280 kilometer lange rondreis per trein langs dé hoogtepunten van het land. Het meest luxe is een rit in de Excellence Class van de Glacier Express, waar je champagne drinkt en geniet van een vijfgangenmenu, terwijl de bergtoppen van St. Moritz aan je voorbij trekken.

Kijk hier voor meer informatie.

Reis als een royal

Sinds de jaren 30 rijdt de historische Al Andalús door het Spaanse land. De slaapvertrekken werden in Frankrijk gebouwd voor de Britse koninklijke familie, die daarmee kon rondreizen. Die elegante stijl heeft de trein behouden, maar inmiddels wel met wat meer moderne luxe dan destijds.

Kijk hier voor meer informatie

Schotse droomtrip

De ongerepte Schotse Highland zijn onwaarschijnlijk mooi. Niet zo gek dat er al jaren beroemde treinreizen door het gebied te boeken zijn. Zoals de Royal Scotman, een reis door het gebied in een luxe trein. De cabines zijn voorzien van verfijnd mahoniehouten inrichting en tweed meubels met zachte Highland-wol. Extra leuk: er is zelfs een spa aan boord. Als dat niet uniek is, dan weten wij het ook niet meer.

Kijk hier voor meer informatie.

Wil jij binnenkort in stijl met de trein reizen? Kijk dan ook eens op de website van Incento. Dé treinspecialist voor luxe treinreizen door heel de wereld. 

INSPIRATIE

Back to top