Overslaan en ga direct naar de inhoud

Buitenverlichting: de do’s & dont’s

Flauta Spiga van Flos
Flauta Spiga van Flos

De zomer is de perfecte tijd om buiten te genieten van je terras of tuin. Maar om echt van deze ruimtes te kunnen genieten, is goede buitenverlichting essentieel. Hier zijn enkele do's en don'ts voor het verlichten van je buitenruimte in de zomer.

Do: Kies de juiste soort verlichting
Er zijn verschillende soorten buitenverlichting die je kunt gebruiken om je tuin of terras te verlichten. Zo zijn er bijvoorbeeld wandlampen, hanglampen, grondspots en tuinpalen. Het is belangrijk om de juiste soort verlichting te kiezen die past bij de stijl van je buitenruimte. Wandlampen zijn bijvoorbeeld perfect voor het verlichten van de gevel of een muur, terwijl grondspots ideaal zijn voor het verlichten van een pad of terras.

Don't: Overdrijf niet
Het is belangrijk om te onthouden dat buitenverlichting bedoeld is om sfeer te creëren en de functionaliteit van de ruimte te verbeteren. Overdrijf dus niet met te veel verlichting, anders kan het al snel te druk of onnatuurlijk overkomen. Houd het simpel en kies alleen voor verlichting waar het echt nodig is.

Do: Gebruik LED-verlichting
LED-verlichting is een uitstekende keuze voor buitenverlichting in de zomer. Het is energiezuinig, duurzaam en gaat lang mee. Daarnaast is LED-verlichting verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je de verlichting perfect kunt afstemmen op je buitenruimte.

Don't: Gebruik te felle verlichting
Te felle verlichting kan zorgen voor een onprettige sfeer en verblinding. Kies dus voor verlichting met een zachtere lichtsterkte. Hierdoor creëer je een gezellige sfeer en wordt de buitenruimte niet te fel verlicht.

Do: Verlicht de juiste plekken
Het is belangrijk om de juiste plekken in je buitenruimte te verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld je terras of zithoek verlichten, zodat je ook 's avonds buiten kunt zitten. Ook is het verlichten van de looproute naar je tuin of terras belangrijk voor de veiligheid. Door de juiste plekken te verlichten, zorg je voor een praktische en sfeervolle buitenruimte.

Don't: Vergeten om te dimmen
Als je kiest voor buitenverlichting, vergeet dan niet om te dimmen. Door te dimmen, kun je de sfeer aanpassen aan de gelegenheid. Een romantisch diner in de buitenlucht vraagt bijvoorbeeld om zachte verlichting.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top