Overslaan en ga direct naar de inhoud

Carlein Kieboom: 'Soms heb je dat, dat je ergens binnenstapt en van de ene verwondering in de andere valt'

Carlein Kieboom.
Carlein Kieboom.

Soms heb je dat, dat je ergens binnenstapt en van de ene verwondering in de andere valt. Dat gevoel had ik onlangs toen ik in het nieuwe pand van het ontwerpersduo Leonie & Jeroen van Stock Dutch Design kwam.

Bijna twee jaar zijn ze bezig geweest om de oude muziekschool, een prachtig monumentaal pand aan de gracht in Haarlem, om te toveren tot hun nieuwe Stock woon-, werk- en showhuis. Dat hebben ze gedaan met een grote dosis lef en liefde voor erfenis. Als je daar binnenkomt, word je overweldigd door een eclectische explosie van kleuren, materialen en stoffen. Je komt letterlijk ogen tekort. In dit nummer kun je zien wat ik daarmee bedoel.

Begin van het jaar nam ik ook een Interieur Club Podcast op, met als thema: een vooruitblik op 2024. We spraken over trends zoals ‘weg met het minimalisme’ en ‘elastic homes’ waar ruimtes veel meer met elkaar gefuseerd worden. Dat zie je vooral terug in slaapkamers en badkamers, die steeds vaker naadloos in elkaar overlopen en waar stijl en gemak
samenkomen. Niet voor niets is de open badkamer een van de meest gezochte beelden op Pinterest. Je ziet ze ook in deze uitgave van Residence, waarin we laten zien hoe je van je badkamer een luxe oase van rust en comfort maakt. Een dossier vol inspiratie en verwondering. Als je plannen hebt om te gaan verbouwen, overweeg dan om – als dat kan – de slaapkamermuur weg te halen voor een ruimtelijk effect.  

Mooie ontmoetingen hadden we ook met de bekende Nederlandse architect Francine Houben, die dit jaar het veertigjarig jubileum van haar bureau Mecanoo viert, en Krista van Oudheusden van de vintage designstudio AtKris. Twee vrouwen met passie en lef. 

Zo zie je maar weer: als je met een open blik de deur uit gaat, in gesprek gaat met mensen en jezelf blijft verwonderen, komen de mooiste dingen op je pad. Het resultaat zie je in deze Residence.

Geniet weer van dit nummer.

Carlein Kieboom
Hoofdredacteur

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top