Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: ‘Mijn man kookt driftig door en ik zorg voor de gezelligheid in huis’

Fotografie: Jan-Willem Kaldenbach.
Fotografie: Jan-Willem Kaldenbach.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Vanaf nu delen we haar maandelijkse editorial ook online.

De feestelijkste maand van het jaar ligt weer voor ons en wat heb ik daar ontzettend veel zin in. Vraag mij niet hoe, maar ondanks een voorbereidingstijd van maar liefst elf maanden overvallen de feestdagen mij elk jaar weer. Als een woeste stier door de stad heen draven op zoek naar de meest gezellige kerstcadeaus (online bestellen hoort nou eenmaal niet bij dat ultieme The Holiday-gevoel). Een boodschappenlijst van hier tot Tokio met daarop de meest ingewikkeld klinkende ingrediënten, waardoor ik eigenlijk pas aan tafel écht snap wat voor menu wij in huize Dunkley serveren. Sierlijk ingepakte cadeaus met daaromheen het meest fraaie cadeaupapier, ik snap niet waarom, maar ook dat is voor mij een onmogelijke taak. Het papier begint al te kreuken als ik er vanaf een behoorlijke afstand naar kijk, als ik cadeaus inpak: they won’t see the day of light. Afijn, als je de eerste paar onderdelen van dit feestelijke parcours hebt overleefd, de boom eindelijk sierlijk pronkt en bij de 24e dag van de laatste maand van het jaar bent aangekomen, dan begint voor mij toch wel het leukste hoofdstuk: het opdekken van de tafel. Wat. Een. Feest. Ik kan letterlijk úren kaarsen, takjes, kerstballen en glazen verschuiven met Mariah Carey op de achtergrond. Mijn man kookt ondertussen driftig door – zet mij nooit, maar dan ook nooit achter een aanrecht – en ik zorg voor de gezelligheid in huis, grappen we altijd. Ook een taak van wereldbelang.

Dit nummer staat geheel in het teken van al dat feestelijke en bruisende wat de decembermaand ons te bieden heeft. Zo selecteert de redactie de mooiste cadeaus voor onder de boom, fotografeerden wij de vrolijkste tafelsettings ter inspiratie, sommen wij schitterende lampen op voor wat extra licht in de donkere dagen en gaan wij op atelierbezoek bij de familie achter het luxe sieradenmerk Chopard. Want zeker in de donkerste maand van het jaar mag alles wat meer glinsteren.

Tot slot, geloof mij als ik zeg dat ik als geen ander weet dat de laatste weken van het jaar voor velen ook erg eenzaam en confronterend kunnen zijn. Er is in mijn hele leven nog geen jaar voorbijgekomen waarin wij met het gehele gezin kerst hebben gevierd, rondom één tafel, iedereen op het thuisfront. Tegen diegenen die zich in dit gevoel herkennen wil ik het volgende zeggen: wees lief voor jezelf, je bent absoluut niet alleen en het is eigenlijk ook maar gewoon een dag. Een dag waarin iedereen van alles moet, van hot naar her rent en jij lekker vrij bent, niets hoeft. Houd van elkaar, maar ook vooral van jezelf, en: count your blessings, van groot tot klein.

Een knusse decembermaand gewenst!

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lorraine Dunkley

Back to top