Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspots: Deze plekken in Parijs wil je een keer bezocht hebben

Hôtel Madame Rêve.
Hôtel Madame Rêve.

Ben jij een reis naar Parijs aan het plannen? Wij selecteren restaurants en hotels die je zeker niet wilt overslaan tijdens een stedentrip naar de Franse hoofdstad.

Hotel Grand Amour
Dit kleurrijke hotel in Parijs is perfect voor jouw volgende stedentrip naar Parijs. Grand Amour Hotel is een hotel in Parijs vol kleur, met veel vintage design en mooie kamers.

Grand Amour Hotel Paris is een boetiekhotel in het centrum van de stad. Het hotel vind je in een voormalig appartementencomplex in het 10e arrondissement van de stad. Het bestaat uit 42 kamers, restaurant met bar, terras vol bloemen in de lente en leuke extra: een aquarium vol tropische vissen.

Hier boek je het hotel

Kamer Moyenne in Grand Amour Parijs.
Kamer Moyenne in Grand Amour Parijs.

Chez Julien
Deze chique bistro is absoluut een bezoek waard. Oude spiegels en een prachtig beschilderd plafond - het laatste overblijfsel van de 19e-eeuwse bakkerij die de plek ooit was - verzorgen een romantische sfeer. Nog belangrijker, het menu, de authentieke Franse keuken door chef Helmi Derbal is om je vingers bij af te likken.

Reserveer hier je tafel

Exterieur Bistro Chez Julien
Exterieur Bistro Chez Julien

Hôtel Madame Rêve
We blijven in Parijs met deze nieuwe hotspot: Hôtel Madame Rêve. Dit luxe hotel bevindt zich in een negentiende-eeuws gebouw, dat ooit een postkantoor was, vlak bij het Louvre. Het historische gebouw is negen jaar lang gerenoveerd door architect Dominique Perrault. Prachtig is het panoramische uitzicht over de beroemde daken van de Franse hoofdstad. Een droom, inderdaad.

Hier boek je het hotel

Bouillon Chartier Grands Boulevard
Een begrip onder de Parijzenaren. De eerste vestiging van Chartier werd in 1896 opgericht door de broers Frédéric en Camille Chartier. Een restaurant waar arbeiders uit de buurt goedkoop konden eten. Tot op de dag van vandaag is dit concept van toepassing, er is geen menu, alleen de optie a la carte. De obers zijn klassiek gekleed in zwarte vestjes en de locatie is een beleving op zich. 

Reserveer hier je tafel

Exterieur restaurant Chartier.
Exterieur restaurant Chartier.

Hotel Les Deux Gares
Kleur, kleur en nog eens kleur. Dat is Hôtel Les Deux Gares in Parijs
. Deze hotspot werd ingericht door de Britse interieurontwerper Luke Edward Hall en is een lust voor het oog.

Hôtel Les Deux Gares in Parijs is het eerste hotel dat is ingericht door de Britse interieurontwerper Luke Edward Hall. Hij bracht in het verleden al interieurboeken uit en samen met zijn vriend Duncan Campbell verschillende interieuritems.

Hier boek je het hotel

Je vindt het hotel in het 10e arrondissement van Parijs.
Je vindt het hotel in het 10e arrondissement van Parijs.
1001 gebruik van kleuren in de lounge.
1001 gebruik van kleuren in de lounge.

Tekst: Lisa Goudsmit en Roel Janssen

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top