Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit hotel in Vietnam wil je een keer bezoeken

Een suite in het resort.
Een suite in het resort.

Wij weten uit ervaring hoe lastig de keuze kan zijn: welk hotel gaan we boeken voor onze volgende reis? Vandaag een tip: hotel Azerai Can Tho.

Adrian Zecha, de oprichter van de Amanresorts, heeft in Vietnam met de Azerai Can Tho een fijn resort geopend. Het resort met 60 kamers en vijf villa’s ligt aan de oever de Hau rivier, een van de negen zijrivieren in de monding van de Mekong Delta. Het is alleen per boot bereikbaar, zo’n vijf minuten vanaf de naburige stad Can Tho, zo’n twee uur rijden van Ho Chi Minhstad. De prachtige tuin met enorme banyan trees wordt omgeven door ondoordringbare mangroves.

Ontspannen aan het water.
Ontspannen aan het water.

Het interieur van de publieke ruimtes, de kamers en de villas is, zoals je van Zecha kunt verwachten, een samenspel van hedendaags en traditioneel design. Wanneer je een wandeling door het oude centrum van Can Tho maakt, zie je aan de architectuur van de lokale huizen en het design van de traditionele meubels waar de inspiratie voor het hotel vandaan komt. Het enorme zwembad (met voor de jongere gasten een apart gedeelte!) is het hart van het resort, met aan de ene kant de lounge en bar en aan de andere het café. Voor meer inspanning is er een goed geoutilleerde fitnessruimte en voor erna: de spa.

Hier boek je het hotel

In Residence Traveller delen we hoteltips en restaurants, omdat het lastig is welk hotel te boeken voor je volgende reis. Om je op weg te helpen hebben we een selectie gemaakt van exclusieve hotels. Exclusief in de ruimste zin des woords, maar in elk geval met een geheel eigen design. En dat kan variëren van superklassiek tot superminimalistisch. Hier bestel je Residence Traveller

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top