Overslaan en ga direct naar de inhoud

Luxe hoteltips voor een stedentrip door Europa

Het Amsterdamse De L’Europe hotel slaat de handen ineen met Bowmore en Aston Martin.
Het Amsterdamse De L’Europe hotel slaat de handen ineen met Bowmore en Aston Martin.

Van Barcelona tot Stockholm: dit zijn de meest luxe hoteltips voor een stedentrip door heel Europa. Laat je inspireren.

Op zoek naar een nieuwe hotspot voor jouw stedentrip naar een stad in Europa? Zoek niet verder. In dit artikel reizen we de wereld over naar een aantal prachtige hotels, op de meest mooie plekken in Europa. Van onze eigen hoofdstad, waar een hotelkamer is omgetoverd tot suite met vintage meubels, tot een Spaans droomhotel in het midden van de stad.

Mandarin Oriental Barcelona, Barcelona
Hotels van Mandarin Oriental vind je in steden over de hele wereld. Zo ook in Barcelona, waar Manderin Oriental Barcelona een van de meest luxe hotels van de stad is. Kom tot rust na een wandeling door de stad in de spa, of geniet van een drankje in de beeldschone binnentuin.

Je vindt het hotel aan de Passeig de Gràcia en het hotel heeft een eigen chef in dienst.

Hier boek je het hotel. 

Mandarin Oriental Barcelona
Mandarin Oriental Barcelona.

Villa Dagmar, Stockholm
Op zoek naar een hotel tijdens jouw stedentrip in Stockholm? Wat dacht je van Villa Dagmar. Een nieuw hotel in het hart van het centrum waar je zeker tot rust gaat komen.

Anne Cappelen was samen met Per Öberg en Helena Belfrage verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het hotel. ‘We hebben een mooie en creatief huis gecreëerd. De perfecte combinatie voor reizigers die op zoek zijn naar een hotel met hart en ziel in een chique en trendy deel van Stockholm.’

Hier boek je het hotel

Een slaapkamer in Villa Dagmar.
Een slaapkamer in Villa Dagmar.
De overdekte patio met de bar in Villa Dagmar.
De overdekte patio met de bar in Villa Dagmar.

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Gouda is een nieuwe hotspot rijker. In het hart van de stad is daar onlangs het splinternieuwe boetiekhotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda geopend.

Interieurarchitect Judith van Mourik is aan de slag gegaan met het interieur van het boetiekhotel. Zij was een aantal jaar geleden verantwoordelijk voor de restyling van Parc Broekhuizen, iets waar ze drie jaar geleden een internationale designprijs voor heeft gewonnen. Sinds kort is restaurant Lizz geopend in het oude Weeshuis, waar je in stijl een diner krijgt geserveerd.

Hier boek je het hotel

Slaapkamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Slaapkamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda.
Cocktailbar COCO in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Cocktailbar COCO in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Puro Hotel, Krakau
Midden in de Poolse stad Krakau ligt een van de hipste hotels van Europa. Het ontwerp is van Studio Paradowski. Zuza en Piotr Paradowski van de gelijknamige studio kozen voor een ontwerp met geometrische lijnen en een rijk palet aan materialen zoals massief eikenhout, natuursteen en in Polen gemaakt glas en keramiek.

Het interieur is een mix van stijlen en merken zoals &Tradition, Artek, Carl Hansen & Søn, Dirk van der Kooij en Bocci. De kunstwerken in het hotel zijn gemaakt door lokale kunstenaars. Het resultaat is spraakmakend subtiel.

Hier boek je het hotel

Glas, messing, hout, natuursteen en tegels in restaurant Hint van het Puro Hotel in Krakau.
Glas, messing, hout, natuursteen en tegels in restaurant Hint van het Puro Hotel in Krakau.
De tegelwand is een ontwerp van Tomasz Opalinski.
De tegelwand is een ontwerp van Tomasz Opalinski.

De L’Europe Amsterdam, Nederland
Het Amsterdamse De L’Europe hotel slaat de handen ineen met Bowmore en Aston Martin. Dat uit zich in een stijlvolle en warm ingerichte suite met een bijzondere collectie vintage meubelen, verlichting, design en traditionele Bowmore attributen. De suite is tot april 2022 te boeken.

Hier boek je het hotel

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top