Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit is de meest exclusieve club van Londen: The house of KOKO

The house of KOKO.
The house of KOKO.

The House of KOKO is dé nieuwste hotspot van Londen. Het pand vind je in het oude Camden Theatre en is helemaal opnieuw ingericht door interieurprofessionals James Lees en Clémence Pirajean.

The House of KOKO is een exclusieve club voor leden. Gelokaliseerd in het oude The Camden Theatre, dat 122 jaar geleden in 1900 werd geopend. Het werd een plek waar artiesten als Amy Winehouse en Prince hebben opgetreden en meer recent popzangeres Dua Lipa een concert gaf toen ze net beroemd werd.

In 2020 sloeg het noodlot toe toen er een brand uitbrak in het pand, maar na een renovatie met een budget van 70 miljoen pond ziet de club van 20.000 vierkante meter er weer prachtig uit.

Het pand bestaat anno 2022 uit het poppodium, maar ook een exclusieve ruimte voor leden. Waaronder een cocktailbar, penthouse, studio waar muziek opgenomen kan worden en café. Ook is er een ruimte voor privé-concerten en zogeheten ‘geheime kamers’, waaronder een exclusieve kamer waar je vinyl kunt luisteren.  

Bespoke Bar.
Bespoke Bar.
Donkere kleuren naar de ‘geheime’ ruimtes vol vinyl om de sfeer van vroeger te benadrukken.
Donkere kleuren naar de ‘geheime’ ruimtes vol vinyl om de sfeer van vroeger te benadrukken.

Voor het interieur is rekening gehouden met de rijke geschiedenis van het gebouw. Ontwerpers Lees en Pirajean lieten zich inspireren door alle artiesten die er zijn geweest (zoals gezegd naast Amy Winehouse en Prince, ook Grace Jones, the Rolling Stones en Charlie Chaplin) en hoe de sfeer toen geweest moet zijn.

Zo heeft iedere kamer zijn eigen identiteit gekregen. Van badkamers, geïnspireerd op make-upkamers waar artiesten zich klaarmaken en een jazz- en bluesclub met handgeschilderde muurschildering van Christopher Lux. 

De exclusieve bibliotheek, alleen voor leden toegankelijk.
De exclusieve bibliotheek, alleen voor leden toegankelijk.
In de Piano Room is gekozen voor vintage antieke meubels.
In de Piano Room is gekozen voor vintage antieke meubels.

‘Er is zoveel geschiedenis’, zeggen de ontwerpers daarover. ‘Het was belangrijk voor ons om tijdloze designelementen die het eclectische verleden van KOKO eren en uitdrukken toe te voegen. Terwijl de ruimte ook wordt gecreëerd om eigen verhalen voor de komende jaren te maken.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top