Overslaan en ga direct naar de inhoud

Personal touch


Bekijk tips om een interieur persoonlijk te maken.

De bewoonster Alison Cayne is oprichter van de kookschool Haven’s Kitchen en moeder van vijf kinderen. Aangezien een grote gezin vraagt om een ruim huis, verhuisde de familie van de drukke stad naar een mooie buitenwijk. Toen Cayne dit herenhuis binnenstapte wist ze het meteen; dit werd haar thuis. De originele 16e-eeuwse details en de ruime tuin gaven de doorslag.

Een tipje kleurAlison Cayne richtte het huis met veel passie in en geen enkel hoekje werd vergeten. Haar liefde voor ingetogen kleuren is goed terug te zien in het interieur. Wit, grijs en zwart voeren de boventoon, maar hier en daar is een mosterdgele tint te vinden die naadloos aansluit bij de gouden details in het interieur. De bewoonster is gek op kleur, maar dit is niet terug te zien is haar interieur. ‘Ik droom van rode, blauwe en roze kamers, maar op de een of andere manier kies ik toch voor onopvallende kleuren’, zegt Cayne. De enige uitzondering is de mosterdgele bank die dient als blikvanger in de woonkamer.
FamiliedinerCayne lijkt ervaren op het gebied van interieurstyling, al is dit niet het geval. ‘Sommige mensen denken dat interior designers alleen maar huizen smaakvol kunnen inrichten, maar ik denk dat iedereen dit kan. Je moet oefenen en veel inspiratie op doen. Juist als je het zelf doet creëer je een persoonlijk interieur, omdat je weet wat je dierbaar is en wat je wensen zijn’, vertelt Cayne. Voor de bewoonster is de eettafel een belangrijke plek. Hier komt het gezin dagelijks samen om te praten over de dag. ‘Vrienden en vriendinnen van de kinderen blijven geregeld eten, dus we hebben gekozen voor een grote, uitklapbare tafel.’ Ook de kunstcollectie die aan de muur hangt betekent veel voor het gezin. Cayne houdt van rustige, maar toch sprekende kunst uit de jaren ’60 en ’70. Het is een ware verzameling; van een zwarte lijntekening van Alberto Giacometti tot een groot kunstwerk van Robert Ryman.
Indien je houdt van een goed familiediner, moet de keuken ook tot in de puntjes verzorgd zijn. Dit is bij Cayne zeker het geval. Het marmeren aanrechtblad, grote fornuis en grijsblauwe kasten zorgen voor een verfijnde uitstraling. De gouden details die in de keuken te zien zijn, komen terug in elke ruimte van het huis. Zo ook in de badkamer, het kantoor en de verschillende slaapkamers. Doordat Cayne de gouden details met natuurlijke materialen en ingetogen kleuren combineert, creëert ze een elegante en luxueuze uitstraling. Woorden die perfect passen bij dit persoonlijke interieur.

Binnenkijken


Bron: Onekingslane.com
Tekst: Jackie Oomen

Kijk ook binnen bij een loft in Boedapesten een industrieel interieur in de Amsterdamse Jordaan.

Back to top