Overslaan en ga direct naar de inhoud

4 tips voor een betoverende kinderkamer


Tip 1: Gebruik een tipi


De tipi is een ware trend en dient vaak als eyecatcher in een kinderkamer. De tent neemt niet zoveel ruimte in beslag, maar doet wel veel met de sfeer. Bovendien is een tipi zowel leuk voor jongens als meiden. Met een schapenvel, knuffels en een slinger van lichtjes erin kan het speelkwartier beginnen. Creëer een geheel indiaanse slaapkamer met accessoires, zoals dromenvangers, gekleurde veren en schilderijen met indianentooien.

Bekijk ook 5 x lief behang voor de kleintjes.
Tip 2: Bouw een bedstee


In de 19e eeuw werden bedstedes veel gebruikt. De slaapvertrekken brachten in die tijd veel voordelen met zich mee; zo was een bedstee overdag niet te zien, doordat deze afgesloten was met deuren of een gordijn. Dat was handig, aangezien er vaak ruimtegebrek was. Daarnaast is de kleine ruimte snel opgewarmd, waardoor stoken in de winter overbodig werd. De afgelopen jaren zien we bedstedes steeds vaker weer opduiken. Het is een heerlijk, knus holletje waar kinderen zich kunnen terugtrekken. We zien bedstedes in alle soorten en maten. Zo kun je denken aan een boomhut, een schip of een eigen huis. De ideale plek waar kids hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Je kunt een kant en klare bedstee kopen, maar de echte creatieveling gaat zelf aan de slag met houten planken.
Tip 3: Ga voor speelse elementen


Zet de kamer niet te vol met allerlei krukjes en accessoires. Dit is een veel gemaakte fout bij het inrichten van de kinderkamer. Waarom niet? Kinderen hebben veel ruimte nodig om te spelen. Een bed, een kast en een bureautje zijn in principe al voldoende, maar een aantal blikvangers maken de slaapkamer zeker af. Zo kun je denken aan een vintage trap die versierd is met een lichtslinger. Op deze manier heeft de trap een extra functie. Een trap kan ook dienen als boekenkast. Het enige wat je dan moet doen, zijn planken tussen de treden leggen. Stijlvol en functioneel. Een andere eyecatcher, is een schommel. Daarmee creëer je niet alleen een speelse sfeer, kinderen raken er niet op uit gekeken en worden hier nooit oud genoeg voor.


Tip 4: Zorg voor voldoende opbergruimte


Zorg voor voldoende opbergruimte in de kinderkamer om te voorkomen dat het speelgoed door het hele huis slingert. Denk hierbij opnieuw aan multifunctionele meubels, zoals een bank met hierin opbergruimte of een bed met lades. Daarnaast misstaan stoere kisten ook zeker niet. Check wel altijd de veiligheid; onhandig zware kisten horen niet thuis in een kinderkamer.

Bekijk ook: De mooiste tienerkamers.

Beelden: Ferm Living, pinterest.com, chic-deco.blogspot.com, joannagoddard.blogspot.com, homelife.com.au, showhome.nl, remodelista.com, lushome.com, Architectural Digest.

Back to top