Overslaan en ga direct naar de inhoud

4 x marmer in huis


Marmer is een bijzonder materiaal met een rijke geschiedenis. Vanaf ongeveer 70 voor Christus exploiteerden de Romeinen marmer uit steengroeven. Een onbewerkt stuk marmer heeft een totaal andere uitstraling dan we tegenwoordig terug zien in het interieur. Wat zo bijzonder is aan marmer is de structuur en lichtval. Daarnaast is het vanwege zijn vastheid een duurzaam materiaal dat een leven lang mee gaat. Een goede investering voor het interieur dus.

Tip 1: Verwerk marmer in de badkamer


De badkamer is een plek waar je marmer vaak ziet. En dat is zo gek niet. De badkamer is een plek waar we ons willen terugtrekken en marmer zorgt voor een rustgevende sfeer. Daarnaast is het goed schoon te houden, wat nogal wat werk scheelt. Het gebruik van verkeerde materialen is een veel gemaakte fout in de badkamer, maak daarom geen overhaaste beslissingen. Meer veelgemaakte fouten in de badkamer.
Tip 2: Ga voor een marmeren aanrechtblad


Doordat marmer een harde steen is die zorgvuldig is bewerkt, is marmer ook een goede materiaalkeuze voor in de keuken. Het is goed te onderhouden en creëert een luxueuze sfeer. Denk niet dat marmer oubollig is, want het is in bijna elke interieurstijl te verwerken. Marmer gaat bijvoorbeeld goed samen met andere natuurlijke materialen en kleuren, zoals koper, messing en hout. Daarnaast is het toevoegen van kleur een goede tip, hiermee voorkom je dat het een kille ruimte wordt. Het merk Cosentino is een aanrader. Dit bedrijf maakt door middel van een nieuwe technologie snel op maat gemaakte, luxueuze oppervlakken die erg veel weg hebben van natuursteen.
Tip 3: Creëer een blikvanger


Ook in de woonkamer doet marmer zijn intrede; als tussenwand, muur of in tegelvorm. Op deze manier creëer je een blikvanger in huis. De verschillende marmersoorten kunnen ook met elkaar gecombineerd worden, zodat het een speels geheel is. Een goed voorbeeld hiervan zijn de tegels van Enzo Berti voor het merk Kreoo. Toch liever een warmer interieur? Combineer een marmersoort dan met wollige vloerkleden, plaids en kussens.Tip 4: Verwerk marmer subtiel met accessoires


Durf je het niet aan om een groot oppervlak met marmer te bekleden of heb je er geen budget voor? Verwerk de marmertrend dan met accessoires in huis. Merken als Bloomingville, Ferm Living en House Doctor hebben allemaal marmerproducten opgenomen in hun collecties. Daarnaast zijn er tientallen marmeren salontafels te vinden, onder andere het ontwerp Pedina Torre van designer Enzo Berti voor het merk Kreoo. Ook zien we veel producten met een marmerprint, zoals beddengoed, kussens en servies.
Een schouw van marmer is ook een goede optie als je marmer subtiel in het interieur wil verwerken.
Beelden: Dekton van Cosentino (hoofdfoto), Kreoo, Envers du Decor, Pinterest.com, Domainehome.com, Ferm Living, Trendenser.se, Bobedre.dk, Jelanie, Remodelista.com


Back to top