Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken bij Marcel Wanders interieur


Unieke ervaring


De eigenaar van het huis moet een fervent Wanders-liefhebber zijn. De woning is over-the-top ingericht met ontwerpen van de hand van interior designer Marcel Wanders, waar het Stedelijk Museum in Amsterdam vorig jaar nog een overzichtstentoonstelling aan wijdde. De designer benaderde de kamers van het huis als juwelendoosjes, die hij met veel aandacht voor detail inrichtte. Daarmee slaagde hij erin, in elke kamer een unieke ervaring neer te zetten.
Slapen à la Wanders


De woning bestaat uit een volledig ingerichte eetkeuken, een entertainment ruimte, een master bedroom met aansluitend een badkamer en twee slaapkamers voor gasten. Voor de slaapkamer gebruikte Wanders met name wit-, zwart- en grijstinten, met in de detaillering af en toe een drupje goud. Door het losstaande headboard achter het bed te bekleden met een donker, zwaar behang krijgt de master bedroom een royale flair, terwijl het ook dienst doet als functionele room divider. Hierdoor creëer je optisch meer ruimte (lees ook welke rol licht of kleurgebruik speelt als je een ruimte wilt groter of intiemer wilt laten lijken). In de achtergrond is een kleine inkijk naar de badkamer te zien. De badkamerwanden bekleedde Wanders met een kunstwerk van Femke Hiemstra, uitgevoerd in mozaïektegels van Bisazza. Dit tezamen met een New Antiques Bisazza wastafel, Valentine verlichting en een douche in de vorm van een kristallen kroonluchter moeten de badkamer een koninklijke allure geven.
Delfts blauw in de keuken


In de keuken koos de Dutch designer voor zijn Delftsblauwe collectue keramiek One Minute, een opmerkelijke mozaïek betegelde wand in dezelfde kleursetting (en wederom van Bisazza). Het ingebouwde kabinet is vervaardigd van het populaire materiaal koper. Een ideale omgeving om je boterham te smeren!Boudoir anno 2015Ook in de entertainmentruimte pakte Wanders flink uit. Hij koos voor een boudoir-sfeer, gevuld met dieprode kleden van zware materialen, rijk gevulde kussens en superzachte banken. Een extra mysterieuze mood werd gecreëerd door het ophangen van een enorme eyecatcher, in de vorm van een zwart kristallen kandelaar.Bron: Marcelwanders.com
http://www.marcelwanders.com/interiors/private-residence-taipei/

Back to top