Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het kleinste kamertjeKunst en behang


Kunst is dierbaar, persoonlijk en een verrijking voor je interieur. Toch kiezen de meeste mensen ervoor de toilet strak en onpersoonlijk te houden, zonde! ‘Sommige huizen zien er te gestyled uit, waardoor het interieur niet speels aanvoelt. Probeer dit tegen te gaan, door een object op een onverwachte plek neer te zetten of op te hangen’, vertelt stylist Anya van de Wetering (lees meer). Verwerk je persoonlijke vondsten dus ook in het toilet en durf te werken met patronen en kleuren. Wanneer je kunst op onverwachte plekken hangt of een muur behangt met een bijzondere print vangt het juist meer blikken.
Marmer: altijd een goed idee


Marmer is weer helemaal van nu. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt. Wat zo bijzonder is aan marmer is de structuur en lichtval. Het is duurzaam materiaal dat een leven lang mee gaat. Een goede investering voor het interieur dus. Ook is het goed schoon te houden, vandaar dat marmer een veelgebruikte materiaalsoort is in het toilet, de keuken en badkamer. Marmer gaat goed samen met andere natuurlijke materialen en kleuren, zoals koper, messing en hout. Daarnaast is het toevoegen van kleur een goede tip, hiermee voorkom je dat het een kille ruimte wordt. Het materiaal is er tegenwoordig ook in andere kleuren, zoals groen of roze. 4 x marmer in huis.
Kleurrijke tegels


Tegels zijn er in diverse uitvoeringen, formaten en patronen. Gekleurde Marokkaanse tegels of mozaïek fleuren het geheel op, terwijl glanzende witte tegels voor een luxe uitstraling zorgen. Aangezien je niet uren doorbrengt op een toilet, kun je – als je er van houdt - uitpakken met bijzondere patronen en opvallende kleuren. Op de vloer, aan de muur of als detail.
Een tipje goud


Goud is een natuurlijke tint die we altijd zullen terugvinden in het interieur. Het gaat namelijk samen met bijna alle interieurstijlen. Je kunt er voor kiezen om flinke dosis goud toe te voegen, maar een subtiele toevoeging verveelt nooit. Denk aan kranen, toiletpapierhouders en spiegels. Liever een groot oppervlak in een gouden kleurtint? Houd dan in gedachte dat de ruimte optisch groter is als je gebruikt maakt van contrasterende kleuren. Wanneer je voor een donkeren vloer gaat, kun je het beste kiezen voor lichte muren of wandtegels. Goud gaat ook goed samen met marmer.


Modern met een twist


Houd je van een moderne interieurstijl? Laat dit dan ook terugkomen in het toilet. Gebruik strakke elementen, zoals de kraan, wasbak of wastafel. Om het iets levendiger en spannender te maken kun je kiezen voor een bijzondere structuren of vormen, op de grond, aan de muur of als detail. Daarnaast kun je trendy kleuren laten terugkomen, zoals koper, okergeel of roestoranje, waardoor het geheel wordt opgefleurd.
Meer tips op Residence.nl
- Klein appartement inrichten
- 5 tips voor een Scandinavisch interieur

Beelden: pitsou.com, designhunter.net, digsdigs.com, deniot.com, mothermag.com, theperfectbath.com, curbly.com, housebeautiful.com, lonny.com, domainehome.com, roomdecorideas.eu, mydomaine.com, woonmonster.nl, welke.nl

Back to top