Overslaan en ga direct naar de inhoud

De 10 mooiste interieurwinkels deel 2


1. Loft76, Maastricht


Loft76 in Maastricht ligt in een klein, prachtig pandje in de Hoogbrugstraat te Maastricht. Bij Loft76 vind je meubels, maar ook woonaccessoires en cadeaus. Je vind hier internationale merken, zoals Hay, Muuto, Vitra, maar ook Nederlandse merken zoals Pom Amsterdam, Pols Potten en Soetekouw. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje in de webshop via loft76.nl
Hoogbrugstraat 7, Maastricht2. Made.com


Van online naar offline, in Amsterdam op het Rokin is de flagship store van Made.com gevestigd. Met een oppervlakte van 500m2 is er genoeg te vinden op het gebied van design en woonaccessoires. Betaalbaar en unieke ontwerpen maakt dit een zeer toegankelijke winkel. Wil je online bestellen, maar toch even checken of die bank nou echt wel lekker zit dan kan je dat nu dus heel gemakkelijk op het Rokin doen.
Rokin 75, Amsterdam3. Strand West, Utrecht


Strand West zit gevestigd in een eeuwenoud stadskasteel. Dat biedt een mooi contrast met het interieur: hier vind je een modern woonwarenhuis met vier verdiepingen. Voor eigentijdse meubels en hippe accessoires ben je hier helemaal aan het juiste adres. Daarnaast ontdek je hier unieke designstukken van diverse buitenlandse ontwerpers. Strand West werkt nauw samen met interieurarchitectenbureau Strand NL om passende interieuradviezen te geven en bij te dragen aan een sterke volledige interieurinrichting.
Oudegracht 114, Utrecht4. Mobilia, Amsterdam


Sinds 1975 is Mobilia gevestigd in Amsterdam en het heeft maar liefst 3 verdiepingen om wooninspiratie op te doen. Alle drie de verdiepingen zijn sfeervol ingericht met een collectie aan meubels, verlichting en accessoires. Deze woonstudio heeft een prachtige collectie met woondesign. Van betaalbaar tot zeer exclusief.
Utrechtsestraat 62/64, Amsterdam5. JVR Interior, Amsterdam


Vroeger kleedde hij bekend Nederland aan, nu richt Jos van Raak zich op interieurs. Onlangs opende hij zijn winkel JVR Interior in de Amsterdamse buurt de Pijp. Van Raak: "Ik zorg voor de slagroom in huis." Dat doet hij met exotische vazen, messing kandelaars, eclectische lampen, maar ook Chinese dressoirs en velours banken. In elk hoekje van de winkel is iets nieuws te ontdekken, zowel nieuwe als antieke items.
Eerste van der Helststraat 46, Amsterdam6. Home Stock, Haarlem


Home Stock laat zich het best omschrijven als een georganiseerde chaos. De winkel biedt een verzameling van industrieel vintage, nieuwe meubels en verrassende accessoires. Geen aparte hokjes dus met producten van één soort, maar juist inspirerende hoekjes met bont gecombineerde interieurs. Hierbij komt dat het vintage rechtstreeks bij de bron word ingekocht.
Drossestraat 16-22, Haarlem7. Seven Days, Delft


In een prachtig doorleefd pand aan de Oude Langendijk spat de inspiratie van de muren. Van de ruwe muren wel te verstaan, want de karakteristieke kenmerken van de voormalige bakkerij zijn als vanzelfsprekend in ere gehouden. Seven Days is een plek waar design, comfort en groen het beeld bepalen, waar kleur, vorm en karakter de toon aangeven. Met accessoires en gadgets als kersen op de taart.
Oude Langendijk 7A, Delft
8. Groos, Rotterdam


Hoewel bijna niemand het woord groos nog gebruikt, betekend het ergens trots op zijn. De naam is niet toevallig gekozen, want deze high-end design winkel in Rotterdam verkoopt alleen producten van (jonge) Rotterdammers. De conceptstore ligt boordevol kunst & design. Je vindt er biertjes van de Kaapse Brouwers tot aan vooruitstrevend interieur. Van postkaarten tot sieraden van OUT LOUD Studio: hier moet je zijn voor wat Rotterdams schoon.
Achterklooster 13, Rotterdam9. Collectiv. by Swan, Den Haag


Collectiv is een conceptstore die gerund wordt door ongeveer 20 ondernemers en designers in de Prinsestraat. De meeste ondernemers zijn deelnemer geweest van Swan Market. Nu de krachten gebundeld en te zien in niet alleen Den Haag, maar sinds vorig jaar ook een tweede vestiging in Rotterdam. Zo is de winkel dus echt een collectief van de designers zelf. Alles dat je in de winkel ziet is te koop. Van schilderijtjes, cactussen en stolpjes, tot sieraden, hoedjes en kleding. Of misschien heb je gewoon behoefte aan een lekkere kop koffie.
Prinsestraat 5A, Den Haag10. Noos 31, Breda


In een bescheiden straatje achter de grote winkelstraat van Breda bevind zich Noos 31. De naam komt van het Engelse woord nose, wat staat voor nieuwsgierigheid en het ontdekken van dingen en 31 is het netnummer van NL. In de winkel kan je veel van Hay vinden, maar ook unieke, vintage meubels, tassen van Susan Bijl en kunstwerken van lokale kunstenaars.
Sint Janstraat 25, BredaInterior addict Roel Brouwer op pad voor Residence >
Dit Spaanse duo mag je niet missen >
Ultieme IKEA Hack >

Back to top