Overslaan en ga direct naar de inhoud

Designers in de dop nemen afscheid


Met House Raccoon combineren we nu al een jaar lang interieur met natuur. Het was al super leuk en het gaat goed! Ondertussen liggen we in winkels in vijf landen. Maar dit is alweer onze laatste blog voor Residence dus het is tijd om de balans op te maken. Wat is nu de moraal van het verhaal? Wat betekent het om je eigen merk op te richten en wat zijn onze tips? En wat was de rol van onze kat Oscar in dit alles?Passie. Om te beginnen draait alles rond passie. Ondernemen en zeker starten met ondernemen betekent 80-100 uur werken per week. Vervang ‘werken’ door ‘jezelf uitleven’ en je snapt waarom passie zo belangrijk is.

Durf. Om te beginnen moet je durven. Gooi vooroordelen van je af en durf te starten met iets buiten het vertrouwde om. Durf raad te vragen aan mensen met ervaring. Durf je product voor te stellen aan de wereld en durf trots te zijn op wat je doet.

Focus. Lijkt het je makkelijker om de nieuwe Ikea te worden of om één tafel te ontwerpen? Probeer niet meteen de hele wereld te bedienen, maar focus op wat en wie echt bij je past, op dat wat jij belangrijk en mooi vindt. Creëer je eigen niche en neem dat als basis om de wereld te veroveren.Geloof. Zelfs de grootste merken ter wereld hadden niet bestaan als één persoon zijn droom niet achterna gegaan was. Geloof dus in je droom en ga voor je doel.

Hou vol. Resultaat behaal je meestal niet in een uur, een dag, een week of een maand. Resultaat behaal je meestal pas in de loop van jaren. Hou vol en overwin obstakel na obstakel.Geniet. Mensen zijn hun hele leven op weg naar doelen. Besef dat het gaat om de weg en niet om het doel op zich. Het draait er niet om dat je na vijf jaar keihard werken een mooi project uit de grond hebt gestampt. Het gaat erom dat je elke dag van die vijf jaar hebt genoten van het prachtige werk dat je mag doen.P.S. katachtigen staan bekend om hun lange rustperiodes afgewisseld door intense periodes van ongecontroleerd heen en weer spurten. Met andere woorden, voor degenen die naar de rol van Oscar zochten: Oscar was meer de coach aan de zijlijn dan een actieve hulp. Heel erg bedankt aan alle lezers en mochten jullie graag meer informatie willen of ons blijven volgen dan kan dit natuurlijk. houseraccoon.com of via ons Instagram-account instagram.com/houseraccoon
Veel liefs, Anneleen & Nathan
House Raccoon

Ons nieuwe nummer ligt nu in de winkel, krijg hier alvast een voorproefje >
De vijf mooiste terrassen >
De zon aan je voeten >


Back to top