Overslaan en ga direct naar de inhoud

Zeven keer inspiratie voor je badkamer

badkamer inspiratie
De en-suite badkamer in dit door Valentina Audrito ontworpen huis op Bali bevat veelkleurig terrazzodesign van zonnestralen met messing inleg en een ingebouwde in terrazzo ontworpen wastafel met wolkenspiegel.

In de zomereditie van Residence draait alles om aqua. Niet zo gek: een spa in en rondom eigen huis is de ultieme ontspanning.

Toe aan een nieuw uiterlijk voor je badkamer? In dit artikel vind je inspiratie om thuis je eigen wellness-plek te creëren en vandaag nog de kwast erbij te pakken.

1. Oranje boven

Op loopafstand van het Portugese Gulbenkian-park heeft Maison Amarande een splinternieuw appartement opgeleverd. De opvallende tegels in de badkamer zijn afkomstig van het Portugese merk New Terracotta. Het zijn handgemaakte tegels gemaakt met groen- en roodgebakken klei.

Badkamer in Portugal
Interieurdesigner: Laurence Beysecker | Maison Amarande / Fotograaf: Francisco Nogueira

2. Wegdromen in een middeleeuwse Franse badkamer

In een middeleeuws dorp in Frankrijk vind je het prachtige huis van Elise Pioch. Hier ontwerpt Pioch de geurkaarsen en interieuraccessoires voor haar eigen merk Maison Balzac. Achter het ‘sleutelgat’ in de muur van haar badkamer staat het bad.

Achter het ‘sleutelgat’ in de muur van de badkamer staat het bad.
Fotografie: Eugeni Pons / Vega Mg | Styling: Patricia Ketelsen | Tekst: Kurt G. Stapelfeldt | Tekstbewerking: Sylvia Emonts

3. Een excentrieke loft in New York 

De badkamer in deze woning in New York ligt verscholen achter een spiegeldeur. Het is het huis van Gabriel Hendifar en Jeremy Anderson, alias Apparatus. De wandlampen die je ziet zijn dan ook van Apparatus.

Loft in New York
Fotografie: Manolo Yllera / Photofoyer / Tekstbewerking: Sylvia Emonts

4 Een prachtige villa op de Dominicaanse Republiek

De sobere, maar stijlvolle badkamer op de volgende foto is afkomstig uit de villa op de Dominicaanse Republiek. De vintage rotan stoel komt van een Parijse antiekmarkt.

Huis in Domincaanse Republiek
Fotografie: Montse Garriga Grau/Photofoyer / Tekstbewerking: Sylvia Emonts

5. Een groene oase in hartje Londen

Door de gele wanden lijkt het alsof de zon schijnt in de badkamer van de woning van Liza in Londen. De koperen kranen zijn van Vola, het vloerkleed komt uit Marrakech. Het gordijn is van Designers Guild.

Woonkamer in Londen
Fotografie: Rei Moon/Moon Ray Studio/Living Inside / Tekst: Sylvia Emonts

6. Een modern monument in Amsterdam

De zakenman die dit pand aan de Keizersgracht in Amsterdam kocht, wilde een masculien huis. Tot hij verliefd werd en het interieur ook vrouwelijke trekjes kreeg. Nu is het een perfect familiehuis. De badkamer in het souterrain met wandlampen zijn van Prandina, plafondlampen Smart Surface van Modular Lighting en kranen van Vola.

Badkamer in een modern monument
Fotografie: Daniel Niciolas | Styling: Derkina Wiegman / Edha interieur| Tekst: Sylvia Emonts

7. Bijzonder herenhuis in Utrecht

Klassiek meets modern in de badkamer van dit bijzonder herenhuis van interior designer Sandervan Eyck.

Palazzo in Utrecht badkamer
Fotografie: Verne Photography | Productie, styling en tekst: Marc Heldens

INSPIRATIE

Back to top