Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze bijzondere items worden binnenkort geveild bij het Haagse Venduehuis

Het Venduehuis der Notarissen is het oudste veilinghuis van Nederland. Ook de komende tijd komen er weer exclusieve items onder de hamer.

Op Residence zie je welke exclusieve items er deze maand geveild worden bij Venduehuis Den Haag.

porseleinen vaas

Klassieke Chinese porseleinen vaas
Een fraaie klassieke Chinese porseleinen vaas, gemaakt tijdens de Ming-dynastie in de Wanli periode (1573-1619). Dit kraakporselein werd destijds door de Portugezen naar Europa gebracht, “kraak” is een verbastering van het woord “Karak”, het type schepen waarmee de Portugezen het kostbare “witte goud” naar Europa vervoerden.

Veiling: Arts of the East, Den Haag, 24 Juni 2021, richtprijs € 1.500 - € 2.500

Patek Philippe herenhorloge

Herenhorloge
Dit eenvoudig ogende herenhorloge is al 90 jaar de stille motor onder het beroemde Zwitserse horlogehuis Patek Philippe. Juist door zijn eenvoud is de Calatrava, zo heet dit model bij Patek, een tijdloos horloge dat bij alle gelegenheden past. En, afgaande op de veilingprijzen, is Patek Philippe ook een redelijk vaste belegging. Richtprijs € 3.600 – 5.600.

Veiling: Jewelry & Watches, Den Haag, 23 juni 2021. Richtprijs € 3.600 – € 5.600.

zilveren zoutvat gemaakt door Abraham Marshoorn

Zilveren zoutvat
Wist je dat mannen van oudsher de grootste verzamelaars van zilveren objecten zijn? Dit zoutvat, gemaakt door Abraham Marshoorn in 1718 in Haarlem, zou een mooie aanvulling kunnen zijn voor zo’n collectie. De decoratie in de bloemstijl zal veel mensen aanspreken, deze stijl is weer helemaal terug in het hedendaagse interieur. Wij zijn dan ook benieuwd waar dit fraaie zoutvat uiteindelijk terecht komt.

Veiling: Fine Silver, Den Haag, 23 juni 2021. Richtprijs € 800 - € 1.000

bijzondere wijnkoeler bij venduehuis

Mahoniehouten wijnkoeler
Een object uit de tijd van Jane Austen: grote Engelse wijnkoelers zoals deze stonden vaak dicht bij een buffet in de eetkamer, zodat het galante gezelschap aan tafel de selectie wijnen de hele avond goed kon bekijken. De opmerkelijke sarcofaagvorm weerspiegelde de hernieuwde interesse in Romeinse en Egyptische architectuur aan het begin van de 19e eeuw.

Veiling: Home & Interiors, Den Haag, 25 juni 2021. Richtprijs € 2.500 – € 3.500

Wil jij meer informatie over de items? Kijk dan op de website van Venduehuis Den Haag

INSPIRATIE

Back to top