Overslaan en ga direct naar de inhoud

Alles wat je moet weten over Biënnale Masterly The Hague

Foto: Masterly The Hague / Gemmy Woud - Binnendijk.
Foto: Masterly The Hague / Gemmy Woud - Binnendijk.

Den Haag staat komende week in het teken van Biënnale Masterly The Hague. Een vierdaags evenement waarin honderd designers hun werk presenteren in vier historische locaties.

De honderd designers die hun werk presenteren tijdens Biënnale Masterly The Hague doen dat rondom het thema ‘het Nederlands landschap’. ‘Prachtige monumentale panden op de Lange Vijverberg lenen zich uitstekend voor de presentaties van hedendaagse ontwerpers’, zo laat de organisatie weten. ‘De Dutch Designers laten zich hiervoor inspireren door een klassiek schilderij.’

Willem Jan Hoogsteder is samen met Nicole Uniquole de drijvende kracht achter het evenement: ‘Allen combineren talent, inspiratie en vakmanschap en kiezen voor schoonheid. De hedendaagse kunstenaars laten ons door hun creativiteit met een nieuwe en artistieke blik naar Oude Meesters kijken. Spannend en origineel; je ontdekt steeds iets nieuws.’

Foto: Masterly The Hague / Dries van Noten / Photo by Jef Jacobs
Foto: Masterly The Hague / Dries van Noten / Photo by Jef Jacobs.
Nieuw werk van Royal Delft.
Nieuw werk van Royal Delft.

Biënnale Masterly The Hague

Tijdens Masterly zijn er verschillende hoogtepunten, waaronder The King’s Ballroom in de Kazernestraat. Een nieuwe locatie dat ooit eigendom was van koning Willem II. Anno 2021 is er een unieke particuliere collectie van Dries van Noten voor het eerst te zien.

Ook nieuw werk van Delfts Blauw aardewerkproducent Royal Delft en kunstenaar en tatoeëerder Henk Schiffmacher wordt gepresenteerd tijdens het evenement. De Royal Blue Tattoo collectie wordt namelijk uitgebreid met een exclusief serviesstuk, geïnspireerd op het verhaal van Sint-Joris en de Draak.

Masterly vindt plaats van donderdag 21 t/m zondag 24 oktober in Den Haag. Meer informatie  vind je hier.

INSPIRATIE

Back to top