Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot: Carmel Market in Utrecht geeft je een zomers gevoel in de herfst

In hartje Utrecht is onlangs restaurant Carmel Market geopend.
In hartje Utrecht is onlangs restaurant Carmel Market geopend.

Carmel Market in Tel Aviv is een van de populairste markten van de stad. Die markt staat centraal in het pas geopende restaurant Carmel Market in Utrecht. ‘Hoewel Tel Aviv het startpunt van onze culinaire reis is’, laten de eigenaren weten. ‘Is dit zeker niet de eindbestemming. We noemen onze keuken “Modern Middle Eastern Mediterranean”, een keuken die het gehele gebied Levant beslaat.’

En dat gebied is te vinden in West-Azië en beslaat landen als Syrië, Libanon, Jordanië, Israël, Turkije en Griekenland. Een wijds gebied dus en dat is terug te proeven in de gerechten die ze serveren.

Perzische rijst en humus

In het pand aan het Janskerkhof zie je veel hout en aardse tinten terug, zoals een marmeren trapwand. In de binnentuin kun je overdekt zitten en waan je jezelf op de Carmel Market in Tel Aviv.

Waar het in het restaurant allemaal om draait? Brood! Versgebakken brood. ‘De verbindende factor’, is te lezen op de menukaart. ‘Met brood als verbinding, gaat het in dit concept om samen zijn en samen delen. In alle gerechten proef je de versheid en ambacht terug. Het gaat om eenvoud, maar is niet eenvoudig.’

Om dat uit te breiden, vind je gerechten als geblakerde aubergine, octopus met Perzische rijst, humus & lam op de kaart.

Tijd om achter de schermen te kijken in het restaurant.

Een zomers gevoel in Utrecht.
Een zomers gevoel in Utrecht.
Een oase van rust in hartje Utrecht.
Een oase van rust in hartje Utrecht.
De binnentuin van het restaurant is compleet vernieuwd.
De binnentuin van het restaurant is compleet vernieuwd.

Wil jij meer weten? Meer informatie vind je hier.

Foto’s: Lars Verkroost / Tekst: Roel Janssen 

INSPIRATIE

Back to top