Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot: Een oase van rust met Amerikaans randje in hartje Amsterdam

Jacu Strauss was verantwoordelijk voor de inrichting van restaurant Celia.
Jacu Strauss was verantwoordelijk voor de inrichting van restaurant Celia.

Op zoek naar de perfecte plek voor een staycation deze herfst? In het Amsterdamse Kimpton de Witt heeft ontwerper Jacu Strauss gezorgd voor een buitenlandse vakantie-ervaring, maar dan in onze eigen hoofdstad.

Waar Michaelis Boyd verantwoordelijk was voor het ontwerp van hotel Kimpton de Witt in 2017, is de Zuid-Afrikaanse ontwerper Jacu Strauss dat voor het restylen van restaurant Celia en cocktailbar Super Lyan, te vinden aan de voorzijde van het hotel.

De Californische keuken in Amsterdam

Want daar draait het in Celia om: de frisse keuken van de Californische kust naar Amsterdam brengen. Dus geen zware kost, maar lichte gerechten op het brunch- en dinermenu. Zoals vistaco’s met jackfruit slaw en geroosterde kip met citrus. En gerechten om te delen, als zeebaars a la plancha met ponzusaus en groenten van de markt.

Op het menu van Celia vind je zomerse gerechten van de lokale markt.
Op het menu van Celia vind je zomerse gerechten van de lokale markt.

Het frisse en zomerse karakter komt terug in het lichte interieur, waar je in plaats van grote planten, zomerse cactussen ziet en de kleuren van een zomer in de jaren zestig en zeventig van de westkust van Amerika zijn gekozen. 

Veel licht hout in het design, met op de muren witte met zwarte tegels en een zelfontworpen constructie aan de bar.

Terug naar de jaren vijftig

Als je dan toch in het hotel bent voor een staycation, neem dan ook zeker een kijkje in Super Lyan. Barmanager Lewis Thomson is verantwoordelijk voor het splinternieuwe cocktailmenu, inclusief twee van de tap. Uniek in Amsterdam.

Voor het interieur heeft Strauss zich laten inspireren op de optimistische jaren vijftig, met in zijn achterhoofd een ijsje met sprinkles on top. Dat zie je terug in de snoepkleurige elementen en speelse vormen. De komende maanden kun je ook nog even terecht op het terras voor het hotel.

Meer informatie over hotel Kimpton de Witt met restaurant Celia en cocktailbar Super Lyan vind je hier.

INSPIRATIE

Back to top