Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze series helpen je huis op te ruimen en te (her)organiseren

Marie Kondo in haar nieuwste serie voor Netflix: Sparking Joy.
Marie Kondo in haar nieuwste serie voor Netflix: Sparking Joy. (Foto: Adam Rose/Netflix).

Is de pakketbezorger afgelopen periode iets te vaak aan de deur geweest? Tijd om met dit wisselvallige weer eens goed naar je spullen te kijken en het een en ander weg te doen. Geen idee hoe je moet beginnen? Deze series op Netflix helpen je op weg. 

Get Organized with The Home Edit

Als er iemand weet hoe je een woning georganiseerd en opgeruimd krijgt, zijn het de Amerikaanse Clea Shearer en Joanna Teplin wel. Zij hebben er met hun doorzichtige opbergsystemen en veel verkochte boeken hun missie van gemaakt. Dat laten ze zien in Netflix' Get Organized with The Home Edit. Iedere aflevering nemen ze een andere ruimte onder handen en gaan ze langs bij verschillende bekende Amerikanen als Eva Longoria en Reese Witherspoon om hun woning onder handen te nemen, waarvan laatstgenoemde ook producent is van het populaire programma. Hier leer je zeker iets van. 

Get Organized with The Home Edit is te zien op Netflix. 

The Minimalists: Less Is Now

Waar ze bij The Home Edit je spullen leren opbergen, leren ze in de documentaire The Minimalists: Less Is Now hoe je ervan af komt. Want in een wereld waarin pakketjes binnen 24 uur door de brievenbus komen, zit er altijd wel iets tussen dat je eigenlijk niet nodig hebt. Grote kans dat je na het zien van deze documentaire de kast induikt om afscheid te nemen van het een en ander.

The Minimalists: Less Is Now is te zien op Netflix. 

Tidying Up with Marie Kondo

Mag natuurlijk niet ontbreken: dé hit uit 2019: Tidying Up with Marie Kondo. Haar boeken zijn inmiddels over de hele wereld te koop en inmiddels is er ook een online shop waar je spullen kunt kopen om je huis te 'Marie Kondo'en'.

Tidying Up with Marie Kondo is te zien op Netflix. 

Sparking Joy 

Als je dan toch aan het Marie Kondo'en bent geslagen, begin dan ook eens aan Sparking Joy van de opruimgoeroe. Het is de nieuwste Netflix-aanwinst op het gebied van opruimen en in de realityserie helpt Marie Kondo mensen die moeite hebben om werk en privéleven te combineren. Ook laat ze een stukje van haar privéleven zien. Zo ontmoet je als kijker haar man en twee kinderen.  

Sparking Joy is te zien op Netflix. 

Op zoek naar meer inspiratie? In dit artikel vind je meer tips met series over design en interieur die je gezien moet hebben.

INSPIRATIE

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top