Overslaan en ga direct naar de inhoud

Duurzaamheid staat centraal bij deze jonge ontwerpers tijdens designroute GLUE

Stoelen van afval door Kees Dekkers.
Stoelen van afval door Kees Dekkers. (Foto: Martin Wengelaar).

Tijdens de vierdaagse designroute GLUE openden studio’s en galeries in Amsterdam hun deuren om de laatste trends te laten zien. Bij deze jonge ontwerpers draait het allemaal om duurzaamheid.  

Nel Amsterdam

Interieurwinkel Nel Amsterdam laat een van de grootste Nederlandse merken samenkomen in de Sparkle bijzettafel. Het glazen blad is namelijk 100% gerecycled glas van bierflessen, waarmee de groene kleur het merk verklapt. Door het unieke productieproces wordt een materiaal verkregen dat glaskeramiek heet en het gevoel en uiterlijk heeft van marmer. Ook verkrijgbaar in een variant met champagneflessen en vensterglas.

Hier vind je meer informatie over Nel Amsterdam.

Tafel door Nel Amsterdam.
Tafel door Nel Amsterdam.

Supertoys Supertoys

Merle Flügge en Job Mouwen zijn het jonge designduo achter designmerk Supertoys Supertoys. Tijdens GLUE waren verschillende items te zien in een prachtig grachtenpand tijdens Het Parcours. Hoogtepunt is Water is also just a human, een 3D-geprinte stoel. We spraken Merle en Job eerder al, dat interview lees je hier.

Hier vind je meer informatie over Supertoys Supertoys

Water is also just a human, een 3D-geprinte stoel.
Water is also just a human, een 3D-geprinte stoel.

Kees Dekkers

De No Waste Chair van Kees Dekkers is gemaakt van afval én gevuld met afval dat hij zelf heeft verzameld. Hij presenteerde de stoel eerder al aan onze koningin. Hij schonk er één, waarna ze nog een exemplaar kocht. 

Hier vind je meer informatie over Kees Dekkers  

Kees Dekkers met zijn stoelen
Foto: Martin Wengelaar.

Mia Karlova

In de galerie van Mia Karlova draait het om duurzaamheid. De galerie is gespecialiseerd in functionele beeldhouwkunst en te zien is een indrukwekkende verzameling internationale werken. Waaronder de Yellow Dolly stoel van Vadim Kibardin. De stoel is gemaakt van oud-papier en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hier lees je een interview met de eigenaar van de galerie. 

Hier vind je meer informatie over Mia Karlova

Een interview met Glue’s Janine de Jong lees je hier

INSPIRATIE

Back to top