Overslaan en ga direct naar de inhoud

In The Disco House in Londen draait het om op maat gemaakte meubels en donkere tinten

In de eetkamer op de begane grond hangen vintage lampen van Italiaans kristal en er ligt een tapijt van The Rug Company. Het stucwerk en de decoraties op de muren en het plafond zijn origineel.
In de eetkamer op de begane grond hangen vintage lampen van Italiaans kristal en er ligt een tapijt van The Rug Company. Het stucwerk en de decoraties op de muren en het plafond zijn origineel.

Dit huis in West-Londen heeft een verfijnd uiterlijk, met op maat gemaakte meubels geïnspireerd door de beste Italiaanse architecten die de ruimte delen met glanzende metalen, kostbare houtsoorten en zachte en donkere tinten. Ook de serre heeft een betoverende sfeer.

Een vleugje Italië in Notting Hill, Londen. Dit huis, genaamd The Disco House, is de vijfde samenwerking tussen architect William Smalley en Danny Pine, oprichter en creatief directeur van interieurontwerpstudio en vastgoedbeleggingsmaatschappij Pinzauer. Hun eerbetoon aan de beste Italiaanse ontwerpers van halverwege de twintigste eeuw zit hem in vele details, waardoor een duidelijk esthetisch totaalplaatje ontstaat.

In de eetkamer op de begane grond, naast de open keuken, staat een Tense Material-tafel van MDF Italia met stoelen ontworpen door Melchiorre Bega, bekleed met Hermès-stoffen.
In de eetkamer op de begane grond, naast de open keuken, staat een Tense Material-tafel van MDF Italia met stoelen ontworpen door Melchiorre Bega, bekleed met Hermès-stoffen.
De lounge heeft een chique, moderne look, ook dankzij twee messing tafels van Birgit Israel. Het zwarte, Franse Noir Saint Laurentmarmer met witte tekening omlijst de open haard.
De lounge heeft een chique, moderne look, ook dankzij twee messing tafels van Birgit Israel. Het zwarte, Franse Noir Saint Laurentmarmer met witte tekening omlijst de open haard.

Als in een film 

Het perfect gerenoveerde, negentiende-eeuwse herenhuis is nu de woning van een stel – hij Engels, zij Amerikaans – vol passie voor design. Ze verlangden naar een thuis dat comfortabel is, evenals mooi en luxe, zonder dat te overdrijven. Het La Dolce Vita-thema vol verrassingen speelt zich af in de wijk Notting Hill, dat beroemd werd door de film uit 1999 met Hugh Grant en Julia Roberts. Achter de indrukwekkende, hoge victoriaanse façade betreed je een weelderige wereld, die de gasten uitnodigend verwelkomt. Dit dankzij een vakkundig gebruik van donkere en neutrale kleuren, gecombineerd met materialen als kostbare houtessences, het beste marmer en glanzende metalen die lijken te sprankelen. Ook de stoffen zijn rijk, denk aan veel fluweel en zijde.

De zitkamer heeft een ontspannen retro sfeer. De muurlamp van Italiaans kristal is vintage, net als het leren stoeltje en de spiegel. De bank is bekleed met fluweel van Dedar, het Ponti Silk-tapijt is van The Rug Company. Danny Pine ontwierp de salontafels van messing en Verdi Alpi-marmer.
De zitkamer heeft een ontspannen retro sfeer. De muurlamp van Italiaans kristal is vintage, net als het leren stoeltje en de spiegel. De bank is bekleed met fluweel van Dedar, het Ponti Silk-tapijt is van The Rug Company. Danny Pine ontwierp de salontafels van messing en Verdi Alpi-marmer.

Verschillende sferen

Het huis heeft een enorme oppervlakte met ongeveer 450 vierkante meter verdeeld over zes verdiepingen, inclusief een grote kelder met een spa, een bioscoopzaal en een eigen fitnessruimte. Van alle gemakken voorzien dus. Zoals Pine zegt: ‘De bewoners spraken de wens uit om voldoende ruimte te hebben voor entertainment, ontspanning en gezelligheid met gasten. Omdat ik aan de slag kon met meerdere verdiepingen, kon ik in elke kamer een andere sfeer creëren,’ aldus de ontwerper van dit ambitieuze Londense restyling-project.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Het keukeneiland van Versilia Gray-marmer is speciaal ontworpen door Salvatori, net als de bamboe kastdeuren.
Het keukeneiland van Versilia Gray-marmer is speciaal ontworpen door Salvatori, net als de bamboe kastdeuren.
Bij de Bulthaupkeuken hangt een hanglamp ontworpen door Neri & Hu, geproduceerd door Viabizzuno. De stoelen zijn van Melchiorre Bega, tafel van MDF Italia.
Bij de Bulthaupkeuken hangt een hanglamp ontworpen door Neri & Hu, geproduceerd door Viabizzuno. De stoelen zijn van Melchiorre Bega, tafel van MDF Italia.
De serre werd geïnspireerd door Villa Necchi Campiglio, die werd ontworpen door Piero Portaluppi en gebouwd in de jaren dertig in Milaan. Het is een blikvanger dankzij veel glas, plantenpotten van gepolijst messing en een verwarmde vloer van groen marmer.
De serre werd geïnspireerd door Villa Necchi Campiglio, die werd ontworpen door Piero Portaluppi en gebouwd in de jaren dertig in Milaan. Het is een blikvanger dankzij veel glas, plantenpotten van gepolijst messing en een verwarmde vloer van groen marmer.
Vintage dressoir van Paolo Buffa, met erboven een foto van Villa Necchi, die de inspiratiebron was voor de serre.
Vintage dressoir van Paolo Buffa, met erboven een foto van Villa Necchi, die de inspiratiebron was voor de serre.

Italië in Engeland

Pine is een bewonderaar van de Italiaanse stijl. Voor dit project werd hij vooral geïnspireerd door de onderscheidende signatuur van grote namen uit de architectuur die werkzaam waren halverwege de twintigste eeuw, van Gio Ponti tot Carlo Scarpa en Piero Portaluppi. Hun vermogen om elegante en iconische ruimtes te bedenken, diende als uitgangspunt voor The Disco House. ‘Ik dacht bij mezelf: welke keuzes zou Marella Agnelli hebben gemaakt als ze een woning in het centrum van de Britse hoofdstad zou moeten inrichten?’ In samenspraak met de eigenaren en met een schuin oog kijkend naar Italië, ontstond een bijna kwalitatief hoogwaardige, maar ongedwongen sfeer, inclusief meubelen met modernistische lijnen. Daarnaast staan op de achtergrond, maar eigenlijk heel aanwezig, de beste technologische oplossingen: zo is de villa in elke hoek efficiënt. Naast het beste op het gebied van inrichting, technologie en materialen is de echte blikvanger van dit huis de serre. Deze is een eerbetoon aan de Milanese Villa Necchi Campiglio, gebouwd in de vroege jaren dertig. Een veelzijdigheid aan planten zorgt samen met de verfijning van het gepolijste koper van plantenbakken en kamerhoge ramen met decoraties uit het midden van de vorige eeuw voor een reis terug in de tijd.

Gepubliceerd in Residence No. 12, 2021 verkrijgbaar online. Fotografie: Helenio Barbetta/Living Inside | Styling: Chiara dal Canto | Tekst: Marzia Nicolini | Tekstbewerking: Lisa Goudsmit

INSPIRATIE

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top