Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pasen 2022: hier koop je de mooiste én lekkerste paaseieren

Paastafel van Lakrids by Bulow.
Paastafel van Lakrids by Bulow.

Het is bijna 17 april. Je kunt ze in plastic in de supermarkt kopen, maar zoveel leuker is het om paaseitjes aan te schaffen in een stijlvolle verpakking. We selecteren zes chocolade paaseitjes die perfect zijn als cadeau voor dit voorjaar.

Laten we beginnen met een stukje achtergrond. Want waar komen die eieren vandaan? De oorsprong is in mist verhult, maar waarschijnlijk ontstaan uit een christelijke traditie. Tijdens het vasten was het namelijk verboden eieren te eten tussen Aswoensdag en Pasen, en dus werden ze massaal daarna gegeten. Iets dat nog steeds populair is. Niet tijdens het vasten, maar rond de periode van het voorjaar.

De stijvolle paas decoratie die zeker niet ontbreken op de paastafel dit jaar. Zo kun je ze serveren in de eierdopjes van de nieuwe Villeroy & Boch-collectie.

Shop hier de lekkerste chocolade paaseieren:

Meer inspiratie

Ben jij op zoek naar meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk dan onze feestdagen special, die we de komende tijd vullen met speciale content voor de grootste Nederlandse feestdagen. Met inspiratie voor de feesttafel, maar ook tips van bekende designers. 

Tekst en samenstelling: Roel Janssen

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top