Overslaan en ga direct naar de inhoud

7 x tips bij het uitkiezen van een nieuwe bank

Fotografie: Helenio Barbetta/Living Inside | Styling: Chiara dal Canto.
Fotografie: Helenio Barbetta/Living Inside | Styling: Chiara dal Canto.

Ben jij op zoek naar een nieuwe bank voor in je woonkamer? Deze zeven tips helpen je op weg naar de zoektocht van de perfecte bank voor een avondje relaxen.

Test je bank

Een nieuwe bank is een grote investering. En dan hebben we het nog niet eens over de logistieke problemen die erbij komen kijken. Zorg er dus voor dat je van tevoren in een showroom je droombank hebt uitgeprobeerd om te voorkomen dat je het gevaarte terug naar de winkel moet sturen. 

Kies een bank in de stijl die bij je past 

Kies een bank met karakter. Je gaat er veel tijd op doorbrengen en door de omvang valt het iedereen direct op. Kies bijvoorbeeld de onderstaande groene knaller van de Cypriotische ontwerper Michael Anastassiades. Hij heeft dit jaar zijn eerste bank ontworpen voor het Deense ontwerpbureau Karakter. Middleweight is verkrijgbaar als fauteuil, poef, tweezits- en driezitsbank.

Is de bank groot genoeg voor een dutje?

Niet geheel onbelangrijk. Is de bank groot genoeg voor een dutje? In deze loungekamer vind je de knallende Tufty-Time bank van Patricia Uruiola.

Foto: Peter Baas.
Foto: Peter Baas.

Kies een klassiek model

Is een klassiek model meer voor jou? Cassina lanceerde tijdens de Salone del Mobile de Cassina Perspective 2021-collectie. Drie ruimtes werden volledig onder handen genomen, waarbij iconische werken uit de archieven sierlijk pronkten naast nieuwe producten. Hier zien we een heruitgave van de Soriana-bank en -stoel ontworpen door Afra en Tobia Scarpa.

Locatie van de bank

Meten is weten. Zorg ervoor dat je bank niet te groot is, maar zeker ook niet te klein. Je wilt voorkomen dat de bank niet in je woning past. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je door middel van een VR-bril je bank in je woning kunt plaatsen. Iets te technisch? Dan kun je het natuurlijk ook ouderwets met pen en papier uittekenen.

DIY

Op zoek naar een unieke bank? Dan is het wellicht een idee een bank zelf te bekleden. Kies een mooie stof bij bijvoorbeeld Loggere Wilpower en laat de bank door een professional opnieuw bekleden. Zo krijgt je huidige bank een tweede leven.

Ga voor een unieke bank

Waarom niet eens iets anders? De sprookjesachtige schommelbank op onderstaande foto is een echte eyecatcher. Het item is gemaakt door Borg & Berg van eikenhout en messing, met touw en stof van Pierre Frey en Romo.

Styling: / Fotografie: Line Thit Klein/Living Inside.
Styling: / Fotografie: Line Thit Klein/Living Inside.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Back to top