Overslaan en ga direct naar de inhoud

Jaimie van Heije geeft nieuwe impuls aan restaurant NEXT

Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman

In oktober 2022 brachten oprichters van Pllek, Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek, een nieuw verhaal naar de NDSM: NEXT. Na anderhalf jaar voorbereiding is het restaurant klaar voor een nieuw tijdperk, met de komst van signature chef Jaimie van Heije.

Sjoerd Steenbeek zegt: "Een verhaal vanaf de grond opbouwen, dat is geen gemakkelijke taak. Het komt met hobbels. Gelukkig houden we van een uitdaging." In 2020 was NEXT nog slechts een concept: een plek waar diverse groepen samenkomen, onder het genot van een lunch, diner of een drankje. Een locatie voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen, een nieuw verhaal in Amsterdam.

Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman

Michiel de Vries voegt toe: "Het afgelopen jaar merkten we dat veel klopte. Maar nog niet alles. Met Jaimie als signature chef vielen de laatste stukken op hun plek." Van Heije, bekend om zijn kleurrijke gerechten, brengt zijn expertise naar NEXT en voegt nieuwe smaken toe aan het menu. Hierbij worden cocktails gecombineerd met gerechten wat zorgt voor een next level culinaire ervaring.

Een aantal van Jaimie's klassiekers zijn terug te vinden op het menu van NEXT, zoals het geliefde gerechtje met tomaatjes, aardbei en peper. Daarnaast zijn er compleet nieuwe gerechten in zijn kenmerkende innovatieve en toegankelijke stijl, zoals de miso-aubergine en de oester met bloedsinaasappel en mezcal. Alle gerechten zijn op verschillende manieren te combineren, van bijgerecht tot afsluiter.

Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman
Fotografie: Teo Krijgsman

NEXT, ontworpen door studio TANK, biedt een ruimte die opgedeeld is in verschillende settings. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer, waardoor gasten de hele dag door kunnen genieten van verschillende ervaringen binnen dezelfde locatie.

NEXT is zeven dagen per week geopend, vanaf 09.30 uur tot laat en biedt ontbijt, lunch, borrels, diners, drankjes en een goede plek voor meetings. Het nieuwe dag- en avondmenu is vanaf nu beschikbaar met een speciaal tasting menu gedurende mei op dinsdag, woensdag en donderdag. NEXTndsm.nl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top