27 augustus 2017

Binnenkijken: vakantiehuis van interior designer Caroline Legrand

Aards paradijs op Ibiza

Binnenkijken in de vakantievilla op Ibiza van interior designer Caroline Legrand
In een karakteristiek vakantiehuis op Ibiza hangt een relaxed, vintage gevoel en daarmee is het een baken van rust en vrijheid in het drukke leven van eigenaar Caroline Legrand.

‘De energie hier is werkelijk magisch’, zegt Caroline Legrand over haar zomerhuis op het hippe Ibiza. ‘Als ik mediteer in de tuin voel ik telkens weer heel veel dankbaarheid voor het feit dat ik de bewoner ben van dit stukje paradijs.’ Can Mimosa bevindt zich in een oase van diepgroene pijnbomen, wuivende palmen en geurende sinaasappelbloesem. De villa is vernoemd naar de grote mimosabomen die het huis flankeren. Het tafereel is een parel op een eiland dat meer bekend staat om zijn partyscene dan om zijn rustige toevluchtsoorden. ‘Ik houd van de bomen vol vogels, de tropische bloemen en koken met producten uit mijn organische groentetuin en boomgaard’, aldus Legrand. De in België geboren Caroline Legrand (Gosselies, 1969) is een succesvolle, in Londen gevestigde, interior designer.

SOPHISTICATED VINTAGE

Legrands visie op de look and feel van het huis was duidelijk vanaf de start. ‘Ik wilde een cool interieur - in beide betekenissen van het woord - en een connectie met buiten, want het is tenslotte een zomerhuis. Het moest licht en luchtig worden, maar ik wilde de volledig witte bohemien stijl die zo populair is op het eiland vermijden.’ En dus koos ze voor een heel pallet aan crème- en wittinten, een vleugje karamel en andere bruine kleuren. Het past bij de marmeren oppervlakken (Blanco Ibiza, een lokale marmersoort) die een ideaal canvas bleken voor de sophisticated vintage sfeer die ze voor ogen had. Shaggy vloerkleden, gordijnen van organische wol en behang van kurk dragen ook bij aan een eigenzinnige retro vibe. ‘Mijn plan voor het interieur vormde zich toen ik in Miami was een week nadat ik het huis had gekocht. Ik zag daar een paar stukken waaromheen ik ben gaan uitbouwen.’

VREUGDE

Legrands geoefende oog heeft geleid tot een praktisch, maar elegant zomerhuis waarin de juiste balans tussen glamour en aardsheid is bereikt. Haar definitie van schoonheid is gebaseerd op een simpel principe. ‘Ik wil leven met objecten die me vreugde brengen, elke keer dat ik ernaar kijk’, zegt ze. ‘Dat is waarom alles vintage is. Ik houd van het feit dat alles van andere mensen is geweest en uit andere landen’, voegt ze toe. Als een diep spiritueel persoon en met oog voor de aarde heeft Legrand met het renoveren van dit huis op Ibiza gevonden waar ze thuishoort. ‘Ik ben verliefd geworden op de grond… hier zijn maakt me simpelweg heel gelukkig’, concludeert ze.

Dit interieur en het volledige artikel verschenen in Residence juli/augustus 2017. Fotografie en tekst Michael Paul Vertaling Simone Lautenbach

Miami vibes: glamour in je interieur >
Ibiza-look voor thuis >
Interieur: art deco villa in Miami >
Interieurtrend: Bohemian >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LEUR
€ 3.600.000 k.k.
1/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
2/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
3/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
4/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
5/6
Kapellen
€ 3.650.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.400.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
WARMOND
€ 1.425.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.