Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit Italiaanse designmuseum brengt een ode aan architect Ettore Sottsass en dat ziet er zo uit

Het museum brengt een ode aan architect en ontwerper Ettore Sottsass.
Het museum brengt een ode aan architect en ontwerper Ettore Sottsass.

Binnenkort in Milaan? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan museum Triennale di Milane. Het museum brengt een ode aan architect en ontwerper Ettore Sottsass.

Eerst een stukje voorgeschiedenis. Ettore Sottsass was een Italiaanse architect en ontwerper. In de jaren 80 was hij oprichter van de Memphisgroep, een groep interieurontwerpers die zich verzette tegen destijds geldende ontwerpregels. Ze haalden inspiratie uit popart en art deco en dat is te zien in de stijl van Sottsass. Met felle kleuren en strakke lijnen en vormen in de ontwerpen.

Sottsass overleed in 2007, maar heeft de wereld veel bijzondere objecten gegeven. Die zijn onder andere te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Een ode aan architect Ettore Sottsass 

Iets verder van huis is er nu een bijzondere nieuwe installatie te zien. Triennale di Milane, een design- en kunstmuseum in Milaan, heeft een complete kamer ingericht als eerbetoon aan de ontwerper. Te zien is een reconstructie van Casa Lana, een interieurproject dat Sottsass in 1967 ontwierp.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

De komende maanden zijn er ook nog tentoonstellingen rondom de Memphisgroep te zien in het museum. De reconstructie van de privéwoning van Sottsass is vanaf nu al permanent te zien in Triennale di Milane.

Bekijk hier alvast een preview van de beelden

Tekst: Roel Janssen / Fotografie: Gianluca Di Ioia

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top