Overslaan en ga direct naar de inhoud

Residence neemt je mee naar musea over de hele wereld - Kaapstad

Het Zeitz Museum in Kaapstad.
Het Zeitz Museum in Kaapstad.

Over de hele wereld vind je de meest uiteenlopende plaatsen waar je kunst kunt zien of kunst gemaakt zien worden. Van ateliers, musea tot zelfs cruiseschepen. Dit keer neemt Residence je mee naar Kaapstad, het Zeitz Museum.

The Victoria & Albert Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad met als blikvanger het inmiddels iconische Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA). Het is ’s werelds grootste museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst en toont de collectie van Jochen Zeitz, de voormalige CEO van Puma. 

Zeitz Museum in Kaapstad
Zeitz Museum in Kaapstad
Zeitz Museum exterieur in Kaapstad
Zeitz Museum exterieur in Kaapstad

In de negen verdiepingen hoge voormalige silo wordt naast de expositie van de vaste collectie jaarlijks een indrukwekkend aantal tijdelijke exposities georganiseerd. Op de bovenste verdiepingen van het gebouw is het schitterende designhotel The Silo gevestigd, dat ook vol kunst hangt uit de Zeitz-collectie. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de Tafelberg en de haven. Meer hedendaagse Afrikaanse kunst vind je tijdens je bezoek aan Kaapstad in de ‘nieuwe’ kunstwijk Woodstock, waar onder andere The Goodman Gallery, Whatiftheworld en The Stevenson Gallery zich hebben gevestigd. zeitzmocaa.museum

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top