Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nieuwe businessclass van KLM: hoog niveau

Fotografie: KLM
Fotografie: KLM

KLM onderhoudt een rechtstreekse verbinding met Zuid-Afrika en vliegt op Kaapstad en Johannesburg. De vlucht duurt ruim tien uur en wordt dagelijks gevlogen. Zeer recent heeft KLM in de Boeing 777-toestellen een nieuwe Businessclass in gebruik genomen. Samen met de Premium Comfort, de Economy Comfort en de Economy class geeft dit de reiziger een mooie keuze.

De nieuwe Businessclass, die nog niet in alle toestellen is ingebouwd, biedt een aantal grote voordelen. Ten eerste hebben alle passagiers direct toegang tot het gangpad, doordat de opstelling van de stoelen is veranderd. Deze is nu één twee één, hierdoor kunnen alle passagiers makkelijk in en uit de stoel stappen. Ook is bij de stoel meer ruimte gecreëerd en er is een schuifdeur toegevoegd. Verder heeft de stoel meer verstelmogelijkheden, waarbij tevens een subtiele rugmassage kan worden ingeschakeld. Rond de passagier zijn nieuwe faciliteiten beschikbaar gekomen, zoals een draadloze oplaadplek voor de mobiel, een afsluitbaar kastje, een handig tafeltje en een veilige plek om een flesje water neer te zetten dat daar blijft staan bij turbulentie.

Fotografie: KLM
Fotografie: KLM

Privacy
Er is een mogelijkheid om de stoel geheel horizontaal te zetten, waardoor een bed ontstaat van 1,98 meter lengte. De stoel - die meer weg heeft van een privé cabine - kan met een flexibele deur worden afgesloten, waardoor er veel meer privacy ontstaat. Enigszins ongezellig wanneer je met meerdere personen reist, al kun je de deur ook openlaten, maar voor de individuele reiziger wel een goed idee. De catering, waaronder diner en wijnen, komen uit handen van Jonnie en Therese Boer en zijn dik voor elkaar. Mensen die met een gezin reizen adviseren wij de Premium Comfort klasse waar alles net even groter, lekkerder en mooier is dan in de ook prima Economy klasse. Laten we wel zijn, vliegen blijft voor iedereen een heel prettig gebeuren.

Duurzaam
Het bijzondere van de stoel is dat deze wordt afgenomen van een fabrikant, maar geheel ontwikkeld is door de interne designafdeling van de KLM. Diverse externe consultants zijn ingeschakeld om details uit te werken. Het concept van de stoel vinden we ook terug bij andere airlines, maar de details zijn écht KLM. Ook noemenswaardig is het feit dat de stoel aanmerkelijk lichter is geworden, waardoor de duurzaamheidsdoelstellingen van KLM weer een stapje dichterbij zijn gekomen.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top