Overslaan en ga direct naar de inhoud

De nieuwste collectie Cartier-objecten met vrolijke kleuren en de iconische panter

Paddle rackets met panter. Fotografie: Cartier
Paddle rackets met panter. Fotografie: Cartier

Om de zomer te verwelkomen en je klaar te maken voor de vakantie, heeft Cartier de Characters collectie gelanceerd: Cartier-objecten met levendige kleuren en de iconische panter. Verwacht badhanddoeken, porseleinen voorwerpen, sleutelhangers en meer. 

Stukje geschiedenis
Maison Cartier werd in 1847 in Parijs opgericht door Louis-François Cartier (1819-1904). Het merk evolueerde en in 1904 ontving het een eerste koninklijk certificaat van koning Edward VII. Daarmee werd Cartier officieel hofleverancier van verschillende koninklijke hofhoudingen. Stap voor stap breidde het merk zich uit en openden zich op steeds meer plekken ter wereld nieuwe Cartier-boetieken.

In 1914 verscheen voor de eerste keer het pantermotief op een polshorloge en niet veel later, in 1920, kwam Jeanne Toussaint bij Maison Cartier. Zij werd ook wel La Panthère genoemd vanwege haar fascinatie voor panters. In 1933 nam ze de rol van creatief directeur op zich en drukte ze haar stempel op de juwelencreaties. De panter werd kenmerkend voor Cartier en komt tot op de dag van vandaag terug in nieuwe collecties. Zo ook in de nieuwste collectie Cartier-objecten.

Fotografie: Cartier
Fotografie: Cartier
Fotografie: Cartier
Fotografie: Cartier

Nieuwe collectie
De panter is dus het favoriete dier van het Maison en komt rijkelijk terug in deze Characters collectie. De panter wordt hierin vergezeld door grafische, tropische plantmotieven. Daarnaast zijn koraal, turquoise en citroengeel de levendige kleuren die deze Cartier-objecten kenmerken, perfect voor een zomerse collectie als deze. De frisse kleuren worden gecombineerd met de elegantie waar Cartier om bekend staat. 

Fotografie: Cartier
Fotografie: Cartier
Fotografie: Cartier
Fotografie: Cartier

De Cartier-objecten uit de Characters collectie shop je hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top