Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze merken helpen mee geld in te zamelen voor Oekraïne

Actrice Victoria Koblenko ontwerpt kettingen voor het goede doel. Op rechts een foto van de Amerikaanse fotograaf Alec Soth voor Pictures for Purpose.
Actrice Victoria Koblenko ontwerpt kettingen voor het goede doel. Op rechts een foto van de Amerikaanse fotograaf Alec Soth voor Pictures for Purpose.

Tal van Nederlandse bedrijven maken zich hard voor Oekraïne en mensen die zijn gevlucht uit dat land. Wij selecteren een aantal mooie initiatieven van Nederlandse merken die geld ophalen voor Giro 555 en andere inzamelingsacties.

Airbnb en Sir Hotels

Sir Hotels opent de deuren van hun hotels in Duitsland en Oostenrijk voor Oekraïense vluchtelingen. Ook Airbnb is een actie gestart. Zij hebben 100.000 overnachtingen voor vluchtelingen beschikbaar gesteld. Kosteloos. Kijk hier en hier voor meer informatie.

Héroine Restaurant & Bar

Het Rotterdamse restaurant Héroine van chef Michael Schook komt in actie voor Oekraïne. Hun online activiteiten worden namelijk ondersteund door een team in Oekraïne. Als je op zaterdag 12 maart een lunch boekt bij het restaurant, gaat de volledige opbrengst naar de getroffen familie en vrienden van hun collega’s aldaar. Kijk hier voor meer informatie.

Nationale Opera & Ballet

Nationale Opera & Ballet geeft samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti, op zondag 13 maart een benefietconcert om alle getroffenen uit Oekraïne te steunen. De opbrengst van het concert gaat volledig naar Giro 555 voor Oekraïne. Samen brengen zij een gevarieerd muzikaal programma van ruim een uur met zowel muziek van Mozart, als traditionele Oekraïense muziek. Meer informatie vind je hier.

Links een foto van Duran Lantink en op rechts een foto van Daria Svertilova.
Links een foto van Duran Lantink en op rechts een foto van Daria Svertilova.

Pictures for Purpose

Stichting Pictures for Purpose zet zich al een aantal jaren in voor het goede doel door het verkopen van prints. Ze haalden al 200.000 euro op voor de Voedselbank en besteedde aandacht voor de klimaatcrisis. Donderdag is de stichting een nieuwe inzamelingsactie gestart om steun te bieden aan slachtoffers van de crisis in Oekraïne.

Dit keer nemen gerenommeerde fotografen als Rineke Dijkstra, Inez & Vinoodh, Nadav Kander, Jamie Hawkesworth en Alec Soth deel aan de actie. Daarnaast nieuw talent uit onder andere Oost-Europa waaronder Julie Poly, Synchrodogs, Karolina Wojtas en Bogdan Shirokov. De opbrengst gaat naar World Central Kitchen, een non-profit organisatie die maaltijden op de acht grensgebieden van Oekraïne verzorgt.

De actie loopt van donderdag 10 tot 24 maart. Kijk hier voor meer informatie.

Philharmonie Haarlem

Ook muzikale steun voor getroffen mensen in Oekraïne in Haarlem. Het Philharmonie Haarlem organiseert op 13 maart een benefiet waarvan de opbrengst naar Giro 555 gaat. Kijk hier voor meer informatie.  

Vedder en Vedder

Grote kans dat je actrice Victoria Koblenko afgelopen week voorbij hebt zien komen. De actrice is geboren in Oekraïne en laat van zich horen op Instagram en op tv om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van haar familie en vrienden, en iedereen, in Oekraïne. In een samenwerking met sieradenmerk Vedder & Vedder heeft ze een ketting ontworpen waarvan de opbrengst volledig naar Giro 555 gaat. De World Love Coin-ketting is uniek en gesigneerd door Victoria zelf. Kijk hier voor meer informatie. 

Steun lokale ondernemers
Veel mensen vragen zich af wat je kunt doen om mensen uit Oekraïne te helpen. Geld doneren aan een goed doel helpt natuurlijk, maar er is meer. Door iets te kopen uit de online winkels van lokale Oekraïense ondernemers steek je ze ook een financieel hart onder de riem.

Het is natuurlijk niet duidelijk of jouw items binnen de afgesproken tijd bezorgd worden, maar je steunt de lokale designers wel met jouw uitgaven in hun winkels. Dat lees je hier.

INSPIRATIE

Back to top