Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pasen 2023: hier koop je de mooiste én lekkerste paaseieren

Paashaas en narcissen van Holtkamp en AP Bloem.
Paashaas en narcissen van Holtkamp en AP Bloem.

Zondag 9 april is het eerste Paasdag. Je kunt ze in plastic in de supermarkt kopen, maar zoveel leuker is het om paaseitjes aan te schaffen in een stijlvolle verpakking. We selecteren zes chocolade paaseitjes en paashazen die perfect zijn als cadeau.

Laten we beginnen met een stukje achtergrond. Want waar komen de eieren vandaan? De oorsprong is in mist verhult, maar waarschijnlijk ontstaan uit een christelijke traditie. Tijdens het vasten was het namelijk verboden eieren te eten tussen Aswoensdag en Pasen, en dus werden ze massaal daarna gegeten. Iets dat nog steeds populair is. Niet tijdens het vasten, maar rond de periode van het voorjaar.

De stijvolle paas decoratie die zeker niet ontbreken op de paastafel dit jaar. Zo kun je ze serveren in de eierdopjes van de nieuwe Villeroy & Boch-collectie.

Shop hier de lekkerste chocolade paaseieren & paashazen:

Meer inspiratie

Ben jij op zoek naar meer inspiratie voor de feestdagen? Bekijk dan onze feestdagen special, die we de komende tijd vullen met speciale content voor de grootste Nederlandse feestdagen. Met inspiratie voor de feesttafel, maar ook tips van bekende designers. 

Tekst en samenstelling: Roel Janssen

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Back to top