Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze interieur- en design podcasts geven inspiratie voor jouw woning

In Schuurman & Spigt ruimen op nodigen Katja en Frédérique je thuis uit.
In Schuurman & Spigt ruimen op nodigen Katja en Frédérique je thuis uit.

In de auto onderweg naar werk of tijdens het sporten: een podcast is perfect om de dag te starten. Helemaal als je er ook nog iets van opsteekt. Bijvoorbeeld met deze vijf podcasts vol interieur- en designinspiratie.

Bauhaus
Het Vlaamse podcastkanaal Klara van de VRT maakt geschiedenis podcasts. Dat deden ze al over de geschiedenis van Berlijn en Napoleon. Ze behandelen de geschiedenis en luisteren naar klassieke muziek. Aanraders om de tijd voor te nemen. Bauhaus is dat ook, een podcast waarin in acht afleveringen van een halfuur de geschiedenis van Bauhaus wordt besproken.

Design Matters
Design Matters is misschien wel de bekendste podcast in de designwereld. Debbie Millman startte de show in 2005 op de radio en bracht het al snel uit als podcast. Er verschijnt nog steeds wekelijks een nieuwe aflevering waarin Millman in gesprek gaat met mensen uit de designwereld.

The Great Indoors
In The Great Indoors bespreken designer Sophie Robinson en journalist Kate Watson-Smyth wekelijks wat er speelt in de interieurwereld. Ze hebben het over trends, tips om je woning op te knappen en alles wat daarbij komt kijken. Ook kom je te weten welke boeken je allemaal over interieur moet aanschaffen volgens de twee dames

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Schuurman & Spigt ruimen op
Katja Schuurman en Frédérique Spigt ontspullen in de podcast Schuurman & Spigt ruimen op van Podimo. Ze nodigen je als luisteraar thuis uit om te beslissen of spullen in huis moeten blijven, of weggegooid moeten worden. In elke aflevering staat er één item of eigenschap centraal. Zo ruimen ze behalve hun huis, ook hun hoofd een beetje op.

Schuurman & Spigt ruimen op is te beluisteren op Podimo

Stijlcast
In stijlcast gaat Marjolein Dekkers in gesprek met interieurprofessionals. Zo praat ze openhartig met interieurontwerper Remy Meijers, die vertelt het liefst te werken met eigen accessoires in zijn interieurs. Ook gaat ze het gesprek aan met keramist Marjoke de Heer die met haar werk veel te zien is in bekende kookboeken.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top