Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze interieur- en design podcasts geven inspiratie voor jouw woning

De Duchess of Rutland duikt in de wereld van oude landhuizen en kastelen en de families die er wonen.
De Duchess of Rutland duikt in de wereld van oude landhuizen en kastelen en de families die er wonen.

In de auto onderweg naar werk of tijdens het sporten: een podcast is perfect om de dag te starten. Helemaal als je er ook nog iets van opsteekt. Bijvoorbeeld met deze vijf podcasts vol interieur- en designinspiratie.

Duchess
Een podcast waarin de hertogin van Rutland historische huizen van Groot-Brittannië verkent. Heb je ooit naar Bridgerton of The Crown gekeken en je afgevraagd hoe het is om een ​​hertogin te zijn? Zo ja, dan is dit een tip voor jou. Toen Emma Rutland trouwde met haar man - de 11e hertog van Rutland - en verhuisde naar Belvoir Castle, veranderde haar leven voorgoed. Emma werd meteen zowel hertogin als bewaarder van een van de belangrijkste gebouwen van Groot-Brittannië. Ze wilde meer leren over deze wereld, deze huizen en de andere inspirerende vrouwen. In deze podcast reist de hertogin naar adembenemende huizen, leert ze de epische verhalen over hun constructie, ontmoet ze de historische figuren die door hun gangen liepen, hoort ze huiveringwekkende spookverhalen en de hartverscheurende verhalen over romantiek.

The Chaise Lounge
De persoonlijke masterclass over interieurdesign. Voor de (beginnende) professionals onder ons is deze podcast uiterst informatief. De gastheer Nick May en zijn deskundige gasten duiken diep in interieurbedrijven en geven tips and trics om door te breken in de ontwerpindustrie.

Bauhaus
Het Vlaamse podcastkanaal Klara van de VRT maakt geschiedenis podcasts. Dat deden ze al over de geschiedenis van Berlijn en Napoleon. Ze behandelen de geschiedenis en luisteren naar klassieke muziek. Aanraders om de tijd voor te nemen. Bauhaus is dat ook, een podcast waarin in acht afleveringen van een halfuur de geschiedenis van Bauhaus wordt besproken.

Design Matters
Design Matters is misschien wel de bekendste podcast in de designwereld. Debbie Millman startte de show in 2005 op de radio en bracht het al snel uit als podcast. Er verschijnt nog steeds wekelijks een nieuwe aflevering waarin Millman in gesprek gaat met mensen uit de designwereld.

The Great Indoors
In The Great Indoors bespreken designer Sophie Robinson en journalist Kate Watson-Smyth wekelijks wat er speelt in de interieurwereld. Ze hebben het over trends, tips om je woning op te knappen en alles wat daarbij komt kijken. Ook kom je te weten welke boeken je allemaal over interieur moet aanschaffen volgens de twee dames

Stijlcast
In stijlcast gaat Marjolein Dekkers in gesprek met interieurprofessionals. Zo praat ze openhartig met interieurontwerper Remy Meijers die vertelt het liefst te werken met eigen accessoires in zijn interieurs. Ook gaat ze het gesprek aan met onze eigen hoofdredacteur Lorraine Dunkley. Zij vertelt in deze aflevering van Stijlcast over haar liefde voor design en kunst.

Schuurman & Spigt ruimen op
Katja Schuurman en Frédérique Spigt ontspullen in de podcast Schuurman & Spigt ruimen op van Podimo. Ze nodigen je als luisteraar thuis uit om te beslissen of spullen in huis moeten blijven, of weggegooid moeten worden. In elke aflevering staat er één item of eigenschap centraal. Zo ruimen ze behalve hun huis, ook hun hoofd een beetje op.

Schuurman & Spigt ruimen op is te beluisteren op Podimo

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top