Overslaan en ga direct naar de inhoud

SieMatic opent indrukwekkend filiaal in het design quarter van onze hoofdstad

Exterieur Willemsparkweg. Fotografie: SieMatic.
Exterieur Willemsparkweg. Fotografie: SieMatic.

Een herenhuis aan de Willemsparkweg in Amsterdam is, onderleiding van creative Perry Hanssen en eigenaar Jan Jaap van der Neut, een opmerkelijke transformatie ondergaan. Residence was aanwezig bij de opening van het SieMatic Inspiratie en Design Centre. ‘Reflect yourself’ is de filosofie achter de vier kerndesign ID’s van SieMatic: pure, classic, urban en mondial.

Het herenhuis bestaat uit drie verdiepingen en een stadstuin met een verborgen parel: het tuinhuis.
De voormalige kapperszaak, met een totaaloppervlak van 320 m², onderging een indrukwekkende renovatie. Op de begane grond word je welkom geheten door de nieuwste Mondial Lifestyle Keuken met een uitnodigende toevoeging namelijk een ronde bar. De imposante, hoge wand rechts van het keukeneiland bestaat uit metallic bronsé fronten die, geïnspireerd op Mondriaan, op speelse wijze zijn gemonteerd. Een knipoog naar het museumdistrict. Ook op de wand naast het trappenhuis wordt de unieke hoogte van het pand benadrukt door twee keramische wanddelen waarvan elk maar liefst twee en een half meter hoog. Het geheel zorgt ervoor dat de drie verdiepingen met elkaar in verbinding staan.

De ronde bar in de Mondial Lifestyle Keuken. Fotografie: SieMatic.
De ronde bar in de Mondial Lifestyle Keuken. Fotografie: SieMatic.
Cocktailbar. Fotografie: SieMatic.
Cocktailbar. Fotografie: SieMatic.

"Bezoekers worden niet als klant maar als gast ontvangen", vertelt Jan Jaap van der Neut, directeur van Intermat. “We willen dat mensen op hun gemak zijn, alsof ze thuis zijn. Op die manier voelen ze wat een totaal keukendesign met ze doet. Behalve Lifestyle presentaties is er ook een ‘Creative Area’ in Japandi-stijl. Samen ervaren we hier wat de impact is van materialen, vormen en kleuren. Dat geldt ook voor de apparatuur. Door ze ter plaatse te proberen en ervaren, krijgen onze gasten direct een gevoel bij wat past bij hun leven en hun passies.”

Het vierkante keukeneiland met rechtsachter de twee keramische wanddelen. Fotografie: SieMatic.
Het vierkante keukeneiland met rechtsachter de twee keramische wanddelen. Fotografie: SieMatic.

De samenwerking tussen Hanssen ID en Intermat heeft een inspirerende beleving voortgebracht die niet alleen uitblinkt in esthetische pracht, maar ook in functionaliteit. Het biedt een schat aan inspiratie voor keukendesign en leefruimtes, Elk detail is onmiskenbaar met aandacht en kennis ontworpen en zorgvuldig vormgegeven. Een bezoek is absoluut de moeite waard!

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top