Overslaan en ga direct naar de inhoud

Zo haal jij het meeste uit jouw terras

Fotografie: Sonnie Hiles via Unsplash
Fotografie: Sonnie Hiles via Unsplash

Met de zomer voor de deur, kunnen we eindelijk steeds wat meer gaan genieten van de heerlijke buitenlucht die elke maand weer een stukje warmer aanvoelt. Zo gaan we ook steeds vaker voor ons plezier buiten, en zullen we weer volop gebruik gaan maken van de tuin. Heb jij er nou behoefte aan om jouw tuin een upgrade te geven?

Misschien wil je dit jaar wel meer uit je terras halen? Dan hebben wij hier een handig artikel voor je. Dus, mocht je aankomend zomerseizoen meer van jouw terras willen genieten? Lees dan met ons mee.

Overdek je terras
Met een overdekt terras kun jij uren lang, elke dag van de zomer buiten zitten, zelfs op de dagen waarop het net iets minder mooi weer buiten is, of juist op de dagen waarop de zon net even te fel schijnt. Omdat de terrasoverkapping ervoor zorgt dat alles eronder beschermd is tegen regen en kou, kun je nog langer genieten van je terras. Daarnaast zal een terrasoverkapping er ook gedurende alle seizoenen ervoor zorgen dat de tuinmeubelen die je hieronder plaatst droog blijven wanneer het regent. Nu zal je je afvragen: wat kost een terrasoverkapping? Prijzen variëren, net als de soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.

Maak het gezellig met sfeerlicht
Ook met sfeerlichten kun jij het meeste uit je terras halen. Gezellige sfeerlichtjes zorgen er niet alleen voor dat het extra gezellig is op jouw terras, maar ook dat je tot laat in de avond buiten kunt genieten. Hang een paar leuke slingers met gekleurde lampen op, of ga voor (nep) fakkels die je rondom je terras in de grond kunt steken. Met een aantal warmkleurige lichten op het terras, zul je hier nog meer gezellige zomeravonden met je vrienden beleven.

Investeer in nieuwe meubels
Misschien ziet je terras er wel enorm gezellig uit, maar heb je toch het idee dat er iets mist. In dat geval kun je ervoor kiezen dat je de meubelstukken die er nu staan, vervangt voor nieuwe. Kies er bijvoorbeeld voor om een nieuwe tuinset te kopen, of een grote luie stoel bij te kopen. Met jouw nieuwe comfortabele meubels kun je nog meer genieten van het terras.

Decoreren maar 
Je kunt je terras nog een stuk gezelliger maken door wat extra decoratie toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kleed, of aan leuke kussens voor op de loungeset. Daarnaast kun je altijd wat extra vaasjes en (nep)bloemen op de tafel plaatsen.

Met jouw nieuwe overkapping, gezellige sfeerverlichting, nieuwe meubels en nieuwe decoratiestukken, is jouw terras nog gezelliger, waardoor je hier zo veel mogelijk uit kunt halen.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top