Overslaan en ga direct naar de inhoud

De start van het tulpenseizoen: kom tulpen plukken op het Museumplein

Beeld via marthastewart.com. Fotografie: Frederic Lagrange.
Beeld via marthastewart.com. Fotografie: Frederic Lagrange.

We zitten nog midden in de koude, grijze wintermaanden en zijn allemaal wel toe aan een beetje kleur in ons leven. Dit komt goed uit want dit weekend vieren we de Nationale Tulpendag en mag je (gratis) een bos tulpen komen plukken op het Museumplein in Amsterdam.

Iedere derde zaterdag van januari wordt de Nationale Tulpendag uitgebreid gevierd op het Museumplein. Om 13.00 uur wordt de pluktuin, met ruim 200.000 tulpen, geopend en is iedereen welkom om een bosje te komen halen. De Nationale Tulpendag 2024 staat in het teken van 'Let's Dance!'. De dag wordt geopend door DJ en producer Harwell met de doop van zijn eigen tulp. De 'Hardwell'-tulp, met een unieke bloemvorm en kleurstelling, wordt voor het eerst gepresenteerd aan het publiek in de tulpenpluktuin.

Terwijl bezoekers wachten in de vaak drukke pluktuin, zorgt de organisatie voor een gezellige sfeer met muziek van een dweilorkest met typisch Nederlandse deuntjes zoals 'Tulpen uit Amsterdam'.

De Nationale Tulpendag wordt georganiseerd door Nederlandse tulpenkwekers verenigd in Tulpen Promotie Nederland. Vrijwilligers, herkenbaar aan hun oranje jasjes, dragen bij aan dit tulpenfeest. Biologisch afbreekbare tasjes worden verstrekt, elk passend voor maximaal 20 tulpen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van deze kleurrijke bloemen.

Fotografie: Paul Heijmink.
Fotografie: Paul Heijmink.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top