Overslaan en ga direct naar de inhoud

Maak kans op kaarten voor Unseen: de kunstbeurs voor hedendaagse fotografie

Unseen 2022. Fotografie: Almicheal Fraay.
Unseen 2022. Fotografie: Almicheal Fraay.

Residence geeft kaarten weg voor de elfde editie van Unseen, de internationaal gerenommeerde kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. Van 22 tot en met 24 september komen 78 galeries uit de hele wereld samen in de Westergas, het iconische kunst- en cultuurdorp van Amsterdam. Jij kunt hier bij zijn, lees hier hoe je kans maakt.

Het evenement belooft een boeiende mix van gevestigde internationale kunstenaars en opkomende talenten te worden, met als overkoepelend thema "de natuur". Deze editie verkent de complexe relatie tussen mens en milieu via presentaties, uitgaven, en installaties.

Roderick van der Lee, de directeur van Unseen, benadrukt het belang van kunst in het licht van milieu-uitdagingen: 'Nu het milieu onder druk staat, is het ongelooflijk inspirerend om te zien hoeveel kunstenaars zich met de natuur bezighouden. Bezoekers van Unseen maken een visuele reis langs landschappen, stillevens, natuurbehoud en klimaatverandering - een reis die tot nadenken stemt en discussie oproept.'

Carmen Araujo Arte, nature by humans, 2019.
Carmen Araujo Arte, nature by humans, 2019.

Diverse galeries en kunstenaars
Onder de 78 deelnemende galeries bevinden zich zowel oude bekenden als nieuwe gezichten. Van Kana Kawanishi uit Tokio, Japan, tot Carmen Araujo Arte uit Caracas, Venezuela: Unseen biedt een wereldwijde showcase van hedendaagse fotografie.

Internationaal gevestigde kunstenaars
Dit jaar zien we een opmerkelijke toename van presentaties van internationaal gevestigde kunstenaars. Galeries zoals Grimm Gallery presenteren het werk van kunstenaars zoals Dirk Braeckman en Julian Rosefeldt, die indrukwekkende stappen hebben gezet in de kunstwereld.

Julian Rosefeldt, Euphoria (production still Nr 1), Edition of 6.
Julian Rosefeldt, Euphoria (production still Nr 1), Edition of 6.

NFT's
Unseen brengt een aanzienlijke verzameling fotografiegerelateerde NFT's, waarbij kunstenaars zoals Awoiska van der Molen, Kim Boske en Thomas Albdorf hun artistieke oeuvre uitbreiden naar de digitale wereld.

Unbound - grensverleggende projecten
De Unbound-beurssectie verkent grenzen van de fotografie, met projecten en installaties die het thema "natuur" in een breed scala van contexten onderzoeken, van verbrande aarde tot high-tech landschappen.

Thomas Albdorf, Courtsey Unveil.
Thomas Albdorf, Courtsey Unveil.
Kim Boske, Courtesy Unveil.
Kim Boske, Courtesy Unveil.

Boekenmarkt 
Unseen's Book Market is een paradijs voor verzamelaars en liefhebbers van fotografieboeken, met 65 onafhankelijke uitgevers en handelaren van over de hele wereld. De uitreiking van de Unseen GOST Publishing Award, door de winnaar van vorig jaar Jaclyn Wright, voegt nog meer glans toe aan dit evenement.

Stadsprogramma
Amsterdam zelf biedt tijdens Unseen een breed assortiment aan tentoonstellingen in musea en instellingen zoals Foam, Huis Marseille en De Brakke Grond, die de rijke fotografische traditie van de stad laten zien.

Lonneke van der Palen, Peach 2022. Galerie Fleur en Wouter.
Lonneke van der Palen, Peach 2022. Galerie Fleur en Wouter.

Unseen is niet zomaar een kunstbeurs; het is een viering van de fotografie in al haar vormen, van traditioneel tot digitaal. Dit evenement neemt bezoekers mee op een reis door de wereld van hedendaagse kunst. Een unieke kans om de toekomst van de fotografie te ontdekken op Unseen 2023 in de Westergas Amsterdam.

Hoe maak je kans?
Wij geven kaarten weg aan onze lezers. Wil jij kans maken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder en stuur een mail naar online@residence.nl onder vermelding van ‘UNSEEN 2023’. Meedoen aan deze winactie is niet meer mogelijk. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top