Overslaan en ga direct naar de inhoud

De nieuwe Amsterdamse hotspot: een avondje uit bij Ventuno

Fotografie: Denise Valk.
Fotografie: Denise Valk.

Amsterdam heeft er een nieuwe hotspot bijgekregen. In de Skylounge van het Ruby Emma Hotel bevindt zich op de 21ste verdieping de dining experience Ventuno, waar je een adembenemend uitzicht over de stad te wachten staat. 

Kosmopolitische dining experience
Zodra je de lift uitkomt krijg je het gevoel alsof je in een andere wereld bent gestapt. Het interieur is geïnspireerd op Amerikaans-Italiaanse restaurants uit de roaring twenties, maar met een moderne twist. Rood fluwelen fauteuils, kroonluchters en een plafond-spiegel sieren de ruimte. In het midden van het restaurant is een podium waar de hele avond entertainment van het hoogste niveau wordt voorgedragen, denk bijvoorbeeld aan burlesque danseressen volledig in thema gekleed. “Met Ventuno introduceren we iets volledig nieuws in Amsterdam, een restaurant gebaseerd op de gouden jaren van New York, toen dinner clubs en entertainment centraal stonden”, aldus Ramez Ramzy (30), CEO van Ramzy Group.

Het interieur is geïnspireerd op de Amerikaans-Italiaanse restaurants uit de roaring twenties. Fotografie: Denise Valk.
Het interieur is geïnspireerd op de Amerikaans-Italiaanse restaurants uit de roaring twenties. Fotografie: Denise Valk.
Fotografie: Denise Valk.
Fotografie: Denise Valk.

Italiaanse keuken
Naast traditionele Italiaanse gerechten zoals pasta en antipasti heeft de menukaart ook veel exclusiefs te bieden: een op kool gegrilde octopus en rib-eye met twintig jaar oude balsamico azijn. De uitgebreide wijnkaart en de keuze uit klassieke cocktails met een innovatieve twist maakt het Italo-Americana concept af. Van 24 tot en met 31 december is er speciaal voor de feestdagen een samengesteld menu met vier extra gerechten: Coquilles geserveerd in de schelp met texturen van bloemkool nduja crème, gegrilde tarbotfilet met inktvisrisotto, een XL macaron met vanille en stoofpeertjes en een 'Bombe' editie van de beroemde Pornstar Martini cocktail. 

Kunst en goede doelen
Ventuno behoort tot het horeca-imperium van de Ramzy Group en mag zich trots vestigen tussen 35 andere zaken. Met zo'n groot bereik is het een mooie bijkomstigheid dat de focus niet alleen ligt op hospitality maar ook op het geven van een podium aan kunst en aandacht voor goede doelen. In de skylounge is nu de avondjurk 'DRESS UNO: Rosalie's Red Number' te bewonderen, ontworpen door het opkomende talent Rosalie Boonstra. De jurk wordt geveild om geld in te zamelen voor de Female Cancer Foundation, die strijdt tegen baarmoederhalskanker. Dit initiatief biedt een platform aan jonge Nederlandse haute couture-ontwerpers. De jurk wordt tijdens de feestdagen geveild, waarbij de hoogste bieder niet alleen de jurk krijgt, maar ook een volledig verzorgd diner voor twee personen bij Ventuno. 

Exclusieve cocktails tijdens de feestdagen: waaronder de White Thyme Negroni, Madonna en Dolce Finale. Fotografie: Denise Valk.
Exclusieve cocktails tijdens de feestdagen: feestelijke cocktails, waaronder de White Thyme Negroni, Madonna en Dolce Finale. Fotografie: Denise Valk.
DRESS UNO: Rosalie's Red Number ontworpen door Rosalie BoonstraFotografie: Roger Neve.
DRESS UNO: Rosalie's Red Number ontworpen door Rosalie BoonstraFotografie: Roger Neve.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de skylounge zelf bezoeken? Reserveer dan je tafel op ventunoskylounge.com

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top