Overslaan en ga direct naar de inhoud

Historische woonboerderij met moderne voorzieningen in Soest

Woonboerderij “Ons Erf” is een zeer goed onderhouden en gemoderniseerde woning met rieten dak, gelegen op een omheind perceel van 1910 m² in het buitengebied tussen Amersfoort en Soest. De woning beschikt over een zonnige tuin met veel privacy, eigen oprit, ruime parkeergelegenheid en een multifunctioneel bijgebouw. 

Gelegen in een landelijke omgeving met noodzakelijke voorzieningen nabij, grenst de boerderij aan langgestrekte weilanden en bevindt zich op loopafstand van natuurgebied “De Korte Duinen”.  

De authentieke bouwstijl-kenmerken van de boerderij (bouwjaar circa 1865) zijn door het gehele huis zichtbaar met de historische constructie van grote eikenhouten draagbalken en daksporen. Verder is de begane grond goeddeels voorzien van een fraaie eikenhouten vloer die doorloopt naar vrijwel alle vertrekken, wat een rustige uitstraling geeft. 

Indeling
Een ruime hal met trapopgang naar de verdieping geeft toegang tot de bijkeuken, een werkkamer-kantoor, de luxueuze en sfeervolle woon-eetkeuken, een ruime slaapkamer (logeerkamer met eigen badkamer en toilet), een algemeen toilet met fontein, en de riante woonkamer welke in de voormalige Deel gesitueerd is.  

Aan de voorzijde van de woning bevindt de landelijke moderne woon-eetkeuken, met vrij uitzicht op de voortuin. Deze grote designkeuken is voorzien van een hoge kastenwand, gashaard, een U-vormige keuken opstelling met bargedeelte, en een verhoogde open zithoek (in wat voorheen de opkamer is geweest).

Een fraaie overloop op de eerste verdieping geeft toegang tot drie slaapkamers, de tweede grote badkamer, vier vaste inbouwkasten en een ruime kast met de cv-opstelling. De overloop is voorzien van dakramen en een prachtige handgelegde eikenhouten visgraatvloer, die over de gehele verdieping doorloopt. Ook op deze verdieping zijn de authentieke constructiedetails van de boerderij zichtbaar, met name door de indrukwekkende opengewerkte kap. 

De zonnige, groen overgote tuin is voorzien van fruitbomen, meerdere terrassen en een beregeningssysteem (in aanleg aanwezig). De automatische poort die toegang verschaft tot het erf kan zowel van buiten als van binnenuit op afstand bediend worden. 

Deze historische en energiezuinig verbouwde woonboerderij wordt te koop aangeboden door: florasteenbeekmakelaardij.nl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Back to top