Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: ‘Een fashionshoot ín een interieurblad’

Foto: Merel Daantje Photography.
Foto: Merel Daantje Photography.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Vanaf nu delen we haar maandelijkse editorial ook online.

Al bijna een jaar kijk ik uit naar dit fantastische thema: Fashion Houses. Dat prestigieuze modehuizen al enige tijd de weg weten te vinden naar het interieur zagen we al langer. Al jaren geven internationale ontwerpers meer body aan collecties door interieuritems toe te voegen aan het modieuze oeuvre. Maar het tempo waarmee nu één of zelfs meerdere interieurcollecties per jaar worden uitgebracht, is ongeëvenaard. Ze schieten als fraaie paddenstoelen uit de grond. Gucci, Hermès, Dior, Marni, Loewe, Paul Smith, Liu Jo, Fendi, Ralph Lauren, ze zorgen er allemaal voor dat het ons thuis aan niets ontbreekt. Homeware-collecties, waarvan de oorsprong op de catwalk ligt, are here to stay.

Dit zagen we ook tijdens de Milan Design Week. Zo bracht Hermès Home voor het eerst een collectie uit die draait om kasjmier centerpieces. Kunnen we het ook even over de installatie hebben? Dat was natuurlijk al een kunstwerk op zich. Stella McCartney zette haar eerste ontwerpstappen in de interieurwereld en ontwierp voor B&B Italia een stijlvolle heruitgave van de iconische Le Bambole-fauteuil, gestoffeerd in McCartney’s eigen handbeschilderde Fungi Forest-stof. Dé stof die we eerder op de rode loper zagen tijdens de première van de film Dune in Londen. Modehuis Liu Jo Living toverde een omvangrijke stand op de Salone del Mobile om tot een totaalinterieur waar je niet omheen kon. Maison Dior vroeg Philippe Starck de Medallion Chair een bijzondere nieuwe twist te geven. En niemand minder dan Ralph Lauren opende speciaal voor de Design Week een van zijn vele palazzi en wat is nu de beste plek voor een oranjekleurige Italiaanse aperitivo? Juist. Een chic paleis, natuurlijk.

Verderop in het nummer gaan we op visite bij Nederlands trots en modeontwerper Jan Taminiau en zijn partner Juan in Madrid. Interviewen we couturier en kunstenaar Mart Visser over zijn overzichtstentoonstelling in museum Beelden aan Zee. Verzamelen we de fijnste restaurants waar ’s werelds grootste modehuizen aan zijn verbonden, want fashion en food gaan in de ideale wereld wél samen. Bezoekt onze eindredacteur Louise Tholenaar het familiehuis en atelier van Louis Vuitton in Frankrijk. En als kers op de modetaart is er iets gebeurd wat al heel erg lang op mijn bucketlist staat: een fashionshoot ín een interieurblad, waar mode en interieur perfect samenkomen in een sprookjesachtig decor. Dank aan alle betrokkenen voor alle inzet en in het bijzonder dank aan Hendrick de Keyser Monumenten, die de ideale locatie ter beschikking stelden.

Tot slot, kan iemand het laten weten zodra modeontwerpers Jacquemus, Solace London en Janashia overgaan op interieur? Door hun schitterende creaties durfde ik te stralen op onze bruiloft.

Geniet van dit bijzondere exemplaar,

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lorraine Dunkley

Back to top