Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 tips voor een levendig interieur


Bekijk ook tips voor een persoonlijk interieur.

Lijstjes aan de muur


Je kent ze ongetwijfeld. Ogenschijnlijk perfecte interieurs, waarin elk detail op de ander is afgestemd, maar waar een ziel mist. Vaak voelt een interieur als een showroom, wanneer het geen persoonlijke elementen bevat. Om dit te voorkomen vul je een muur met dierbare bezittingen. Dit hoeven niet alleen foto’s te zijn. Denk ook aan kunst en andere persoonlijke vondsten: een iconisch beeld, een veer of een krantenknipsel. Op dit moment is het een trend om lijsten van verschillende formaten met elkaar af te wisselen en te clusteren op een muur. Tip: het hoef niet allemaal recht te hangen, juist de afwisseling tussen kleine en grote lijsten maakt het speels. We zien dit veel terug in Scandinavische interieurs, maar het is toe te passen in elke interieurstijl. Kies wel voor een bepaalde kleur, om het geheel rustig te houden.
Kies een speelse eyecatcher


Een eyecatcher versterkt de uitstraling van een interieur. Het geeft een interieur karakter en is sfeerbepalend. Bij een eyecatcher kun je denken aan een bijzondere lamp, hangstoel of een uitbundig schilderij. Je kunt er voor kiezen om deze blikvanger als uitgangspunt van het interieur te nemen, maar dit hoeft niet. Wat ook goed werkt is het toevoegen van een bepaald meubelstuk of accessoire in een ruimte waar je het niet verwacht. Een hangmat in de leeskamer bijvoorbeeld; comfortabeler kan bijna niet!
Ga voor een eclectische interieurstijl


Wanneer je kiest voor een eclectische interieurstijl, is een levendig geheel gegarandeerd. In een eclectisch interieur komen verschillende interieurstijlen samen, zoals modern en city chic. Deze samenstelling wordt wel zorgvuldig gedaan, zodat de stijlen goed uitgebalanceerd zijn. Laat je creatieve brein de vrije loop en ga aan de slag met vintage banken en nieuwe designmeubels. Houd wel een bepaald kleurpalet aan of kies ervoor om bepaalde vormen terug te laten komen. Let op: kunst mag in een eclectisch interieur zeker niet ontbreken.
Haal een hangplant in huis


Waan je in een tropische jungle met diverse soorten groen. Voor elk interieur is een geschikte plant te vinden, ook voor moderne en strakke interieurs. De botanische sfeer is makkelijk te creëren, bijvoorbeeld met een aantal cactussen of hangplanten. Deze trendy planten zijn weer terug van weggeweest. Geen groene vingers? Kies dan voor behang met planten of bloemen.
Wees niet bang voor behang


Felgekleurd, geometrisch, ingetogen of klassiek; behang is er in alle soorten en maten. Wat alle behangen gemeen hebben is het feit dat behang een interieur karakter geeft. Behang maakt de laatste jaren zijn herintrede. Helaas durven veel mensen het nog niet aan om een muur, of laat staan een hele kamer, te behangen. Oriënteer je daarom goed voordat je voor een bepaald soort behang kiest. Ga na of de kleuren en vormen je aanspreken en of het past bij de rest van het interieur. Hiermee voorkom je onnodige fouten.
Beelden: buzzfeed.com, Osborne & Little, anna-nina.nl, designsponge.com, Sara Svenningrud, domainehome.com, feedly.com, plumprettysugar.tumblr.com, volang.elledecoration.se, Pinterest.com

Back to top