Overslaan en ga direct naar de inhoud

Uitgesproken stijl uit de jaren 70


Aardse tinten in de basis, aangevuld met een flinke dosis kleur


Het kleurenpalet is essentieel bij het creëren van een bepaalde look. Combineer voor een jaren zeventig gevoel aardse tinten met opvallende kleuren. Felroze, zonnig geel, petrol of roestoranje. Eigenlijk zijn vrijwel alle kleuren op zijn plaats in een vintage interieur. Het gaat om de manier waarop de kleuren gebruikt worden. Beperk het niet tot alleen een gekleurde muur. Een vintage interieur bevat vrijwel altijd een gekleurde fauteuil, bank of vloerkleed.
Geometrische prints en bloemenfever


Een seventies interieur is niet compleet zonder kleurrijke prints. Niet alleen sierkussens worden gestoffeerd met geometrische prints of romantische bloemen, ook de fauteuil, de sofa of een poef werden vaak in een vrolijk jasje gehuld. We zien tegenwoordig steeds meer geprinte blikvangers in het strakke, minimalistische interieur. Ook het witte Scandinavische interieur bevat vaak een aantal funky vormen en accenten met invloeden uit de jaren zeventig. Bekijk de interieurtrend: Floral of laat je inspireren door the power of flower.
Zitkuilen in de woonkamer


Het was een ware trend in de jaren zeventig; een zitkuil in de woonkamer. Deze zijn weer terug van weggeweest. Zitkuilen creëren een intieme sfeer en zijn de perfecte plek om te kletsen met vrienden of familie. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het element zorgt voor een speelse uitstraling en past in verschillende interieurstijlen. Zo zijn er strak vormgegeven zithoeken die perfect passen bij een moderne interieurstijl en wat rommeligere zithoeken voor een retro look. Ook zijn er zitkuilen met subtiele Aziatische invloeden en een warme uitstraling. Bekijk meer zitkuilen die passen in een hedendaags interieur.
Meubels met ronde, organische vormen


Retro en vintage meubels zijn vooral het laatste decennium met toenemende mate populair geworden. De langgerekte, lage banken en fauteuils in abstracte en organische vormen zijn kenmerkend voor deze stijl. Ook de rotan fauteuils waren booming in de jaren zeventig. Ze zijn er in allerlei stijlen. Van klassiek tot modern, voor binnen en voor buiten. Een klassieke rieten stoel is de Peacock chair. Dit ontwerp is zo iconisch dat hij elke stijl en trend aan lijkt te kunnen. De bijzondere stoel is een pronkstuk dat schreeuwt om aandacht.
Natuurlijke accessoires en botanische invloeden


De jaren zeventig was het tijdperk van botanisch wonen. In elke ruimte in huis waren wel planten te vinden: grote kamerplanten, maar ook veel cactussen. Je kunt de botanische trend in huis halen door een muur te behangen, een poster op te hangen of een stoel te bekleden met een botanische stof. Ook het materiaal kurk werd in de jaren zeventig veel gebruikt en maakt nu zijn herintrede. Het bruine, stoffige imago van kurk heeft plaatsgemaakt voor een hip en veelzijdig imago. Het materiaal brengt een tal van creatieve ideeën met zich mee. Door met verschillende kleuren en designs te spelen, maak je van kurk een uiteenlopend materiaal. Wat ook niet mag ontbreken in een jaren zeventig interieur zijn texturen met een hoge aaibaarheidsfactor (hoogpolig vloerkleed), gecombineerd met harde, glanzende oppervlakken (vinyl, formica, hout).
Beelden: bloglovin.com, thedesignvote.com, trendland.com, bloodandchampagne.com, skandiform.se, arkpas.com.br, dustjacket-attic.com

Meer tips op Residence.nl
- Klein appartement inrichten
- 5 tips voor een Scandinavisch interieur

Back to top