Overslaan en ga direct naar de inhoud

Italiaanse restaurants met knappe interieurs


Italië staat bekend als het land van de goede smaak. Het eten heeft een hoog aanzien, ijs uit Italië is ongeëvenaard, de Milanese fashion week een van de invloedrijkste en de Salone del Mobile kent haar gelijke niet. Dan zwijgen we nog over de vele internationale designmerken die hun wortels in het laarsvormige land in Zuid-Europa hebben: Molteni, B&B Italia, Georgetti, Baxter, Poliform, Cassina, Flexform, Porro…

Geef je ogen de kost


Gek genoeg zijn Italiaanse restaurants over het algemeen niet het toonbeeld van inspirerende, hippe etablissementen met betoverende interieurs. Vaak blijft het bij een klassieke, ouderwetse setting waar het rood-wit geblokte tafelkleed een vaste waarde is. Wellicht omdat men aan een succesformule niet teveel moet veranderen en de focus hierbij volledig op het eten kan liggen. Wij van Residence geven onze ogen ook graag de kost, daarom zetten we Italiaanse restaurants op een rij die het interieur wél net zo smaakvol hebben aangepakt als hun menukaart.

Cecconi’s in Barcelona
Cecconi’s is oorspronkelijk afkomstig uit Venetië, maar vind je inmiddels op verschillende plekken in Europa en de VS. Als je geluk hebt gelegen in een van de Soho House-locaties, zoals deze vestiging in Barcelona. We zijn al fan van de Soho House-interieurstijl en Cecconi’s is daar geen uitzondering op.
Passeig de Colom, 20, Barcelona, Spanje cecconisbarcelona.com

Lees ook: interieurtips van het Soho House >

San George in AmsterdamFoto: Kasia Gatkowska

Net als eerdere restaurants van de George-bistro-familie, werd San George onder handen genomen door Framework Studio. De kaart heeft een Italiaanse inslag, het glamoureuze interieur duidelijk ook. De grafische vloer en luxe materialen als goud en fluweel, brengen een Italiaanse fifties glamour sfeer in de downtown Italian.
Stadhouderskade 7, Amsterdam cafegeorge.nl/sangeorge

Da Portare Via in Zwolle
De pizzaketen Da Portate Via – bekend om zijn uitmuntende houtovenpizza’s – gaat voor een rebranding en de Zwolse vestiging is hiervan het eerste wapenfeit. Studio Modijefsky nam de zaak onder handen en een moderne pizzeria met een Scandinavische touch is het resultaat.
Sassenstraat 9, Zwolle daportarevia.nl

Nona in BrusselFoto via Brussels Kitchen

In Brussel verrijst Nona, een moderne pizzeria met internationale ambities. Je eet er echte houtovenpizza op Napolitaanse wijze, met biologische ingrediënten van lokale boeren.
Sint-Katelijnestraat 17-19, Brussel, België nonalife.com

Felix in Venice Beach Californië
Gelukkig en blij, daar staat Felix voor in het Latijn en dat wordt je van de diepgewortelde culinaire traditie in Italië, maar ook in Californië. Oprichters Evan Funke en Janet Zuccarini zagen genoeg overeenkomsten om een stukje Italië naar Venice te halen. Venice Beach dan hè.
1023 Abbot Kinney Boulevard, Venice Beach LA felixla.com

Italy in Kopenhagen
What’s in a name. Italiaanse klassiekers zonder fratsen, voor de hele familie, het interieur met een Scandinavische twist van NormArchitects.
Reberbanegade 3, Kopenhagen, Denemarken cofocoitaly.dk

Daroco & Danico in ParijsFoto: Alexander Lobrano

In de voormalige Jean-Paul Gaultier winkel in Parijs – waar het personeel als verwijzing gekleed gaat in nautisch gestreepte tops – eet en drink je nu hoogwaardig Italiaans bij Daroco en cocktailbar Danico.
6 Rue de Vivienne, Parijs daroco.fr

Ferilli’s at The College in Amsterdam
Een echte Italiaanse entrepreneur en een echte Italiaanse chef; veel authentieker dan bij Ferilli’s in het College Hotel in Amsterdam wordt het niet. Met een moderne twist, dat dan weer wel en een altijd stijlvolle nasmaak. Een uptown Italian eatery in een historisch Amsterdam monument.
Roelof Hartstraat 1, Amsterdam thecollegehotel.com/ferillis

Filippo la Mantia in Milaan
Hoewel op het de eerste verdieping van het Hotel Majestic – ontworpen door designgrootheid Piero Lissoni – voelt als een chique bedoening, is het restaurant van chef & host Filippo la Mantia in werkelijkheid een gastvriendelijke plek waar ‘value for money’ hoog in het vaandel staat.
Piazza Risorgimento (hoek Via Poerio 2/A), Milaan, Italië filippolamantia.com

Pink Mamma in Parijs
Op vier verdiepingen in het hart van Parijs eet je klassiekers als pizza en pasta, maar ook flinke T-Bone en Tomahawk steaks van meer dan een kilo van de grill. Je waant je er in een knusse trattoria in op het Italiaanse platteland, waar la nonna elk moment de keuken uit kan lopen om je een verse pizza onder de neus te schuiven. ‘Eet je pizza jongen.’
20bis Rue de Douai, 9e arrondissement, Parijs, Frankrijk. bigmammagroup.com

Il pampero in Londen
Interior designer Tara Bernerd voegde aan de klassieke Italiaanse bistro - zoals je die kent uit The Godfather en andere maffiafilms - wat vintage glamour toe, en een scheutje Italiaanse chic. Voilà, Il Pampero, het nieuwe Italiaanse restaurant in boutique hotel The Hari in de Londense wijk Belgravia.
20 Chesham Place, Belgravia, Londen, Engeland. ilpampero.com

Mis je nog een oogverblindend Italiaans restaurant? Let us know! info@residence.nl

Interieurtrend: Elegant >
De mooiste boutique hotels volgens hoofdredacteur Miluska van 't Lam >
Uniek hotelconcept in Venetië >


Back to top