Overslaan en ga direct naar de inhoud

Een scherpe pen en oog voor trends


Wanneer en hoe ben je begonnen als blogger?


Ik ben begonnen met mijn blog in 2011. In die tijd werkte ik als interieurstylist voor een Rotterdams bedrijf dat sneakers ontwerpt. Ik deed daar alles wat met interieur te maken had. Ik ontwierp winkels, beursstands en deed de styling bij fotoshoots. Natuurlijk wilde ik dat mensen mijn portfolio online konden zien. En om een beetje traffic te trekken naar mijn site, besloot ik er een Engelstalig blog bij te beginnen. Oorspronkelijk heb ik Amerikaanse geschiedenis gestudeerd. Dat is een studie waar je op z’n Rotterdams gezegd geen hol aan hebt, maar ik leerde er wel goed Engels schrijven.Beeld links: Candida Zanelli, rechts: White Rabbit interiors

Je hebt snel bekendheid gekregen, hoe is dat gelukt en hoe veel volgers heb je nu?


Dat ging inderdaad best wel lekker. Het succes was een combinatie van hard werken en een beetje geluk. In het begin moest ik heel erg zoeken naar mijn eigen ‘stem’. Daar heb ik veel aandacht aan besteed. Ik ging zoveel mogelijk eigen foto’s plaatsen en daarnaast besteedde ik altijd evenveel aandacht aan de tekst als aan het beeld - misschien nog wel meer! Zeker nu zoveel influencers met name op Instagram hun bekendheid opbouwen, onderscheid ik me graag met leuke verhalen en interviews. Ik houd inmiddels niet meer zo van dat vluchtige. Daarnaast had ik ook wel een beetje geluk: ik trok ooit de stoute schoenen aan en stuurde een mail naar de Bijenkorf met de vraag of ik voor hun website mocht bloggen over interieur. En dat mocht! Zo zie je maar weer, soms moet je gewoon recht op het doel af gaan. Met de naam van de Bijenkorf kon ik zo’n beetje elke ontwerper strikken voor een interview, dat ik dan in het Engels op mijn eigen site plaatste. Hoeveel volgers ik heb, interesseert me oprecht niet. Dat is totaal niet relevant. Waar het om gaat, is dat ik mijn passie kan delen en dat de juiste mensen leuk vinden wat ik leuk vind. Daar komen echt de leukste opdrachten uit.

Heeft Lannoo jou benaderd of was het jouw idee een boek te maken?


In de zomer van 2016 kreeg ik een mail van Lannoo met de vraag of ik ooit weleens had nagedacht over het schrijven van een boek. Nou nee! Het was voor mij iets waarover ik überhaupt niet durfde te dromen. Lannoo geeft ook boeken uit van Gert Voorjans, een Belgische interieurontwerper die ik ooit voor de Bijenkorf interviewde. Wat een heerlijke man was dat, excentriek, kleurrijk - nog steeds mijn grote voorbeeld. Zo ging het balletje rollen. Vantevoren weet je natuurlijk dat het veel werk is om een boek te maken, maar nu het klaar is weet ik pas echt dat het heel, heel heftig is (maar ik zou het zo weer doen hoor).

Kun je een paar van je favoriete interior designers noemen die zijn opgenomen in je boek?


Het boek staat echt barstensvol mooie internationale interieurs. Ik heb heel bewust de mensen gekozen die ik heb geïnterviewd. Als eerste ging ik naar Parijs voor een interview met topontwerpers Marc Hertrich en Nicolas Adnet van Studio MHNA. Zij kregen de bijna onmogelijke taak om de hotelkamers opnieuw te ontwerpen van het Negresco in Nice - het legendarische hotel van Jeanne Augier, een statige dame die de 90 inmiddels gepasseerd is. Jeanne Augier woont nog altijd op de bovenste verdieping van het hotel. Het was haar levenswerk om het hotel in te richten met de meest smaakvolle en krankzinnige combinaties die je kunt bedenken: psychedelische vloerbedekking uit de jaren ’70, Lodewijk XVI meubels, Chinees antiek - alles, maar dan ook alles gaat samen.


Beeld: Studio MHNA

Toegankelijker maar nog steeds extreem kick-ass chique zijn de vintage meubelhandelaren Babette Kulik en Michael Selzer uit Londen. Hun kelderappartement vlakbij St. Pancras is piepklein, maar oh zo smaakvol ingericht.Beeld links: Kulik Selzer, rechts: Flore de Brantes

Iets dichter bij huis nam ik een kijkje in het het huis van Michael, de eigenaar van mijn favoriete bloemist Zomers in Rotterdam. Michael is een man die absoluut geen blad voor de mond neemt en zijn appartement is net zo uitgesproken als hij zelf is.


Beeld: Huis van Michael Swier

Heb je favoriete interior designers op het gebied van kleurgebruik?


De absolute top als het gaat om kleur is Frank Visser van Studio IJM, heel toevallig een Nederlander dus! Echt zo bizar wat hij met kleur kan doen. Het is zo uniek, zo uitgesproken wat hij doet. Kleur is in mijn optiek het allermoeilijkst om goed te doen in huis en in mijn boek vertelt Frank precies hoe hij te werk gaat. Zo fijn om eens te horen hoe hij het echt doet! Natuurlijk hoop ik dat mijn boek een groot succes wordt en dat er een VOLUME 2 gaat komen. In dat geval vlieg ik linea recta naar North Carolina voor een interview met de mannen van Madcap Cottage. Echt heerlijk wat die mannen doen, zo vrolijk en gezellig!


Beeld: Frank Visser

Hoe kleurrijk is je eigen woning?


Ik durf te wedden dat mijn eigen appartement het meest kleurrijk is in heel Nederland. Zonder overdrijven! Want hoeveel mensen ken jij die hun hele woonkamer in fuchsieroze hebben geverfd? Alle muren, alle plafonds en al het houtwerk. He-le-maal roze. Daarnaast leen ik veel kleurrijke kunst bij mijn plaatselijke kunstuitleen. Ik houd van experimenteren in huis. Elk jaar doe ik wel wat anders, maar het roze is wel een blijvertje hoor!

Kleurentip voor de lezer?


Kleurentip: Het staat zo ontzettend lelijk wanneer mensen zo’n grote zwarte televisie aan een spierwitte muur hangen. Het contrast is dan echt vreselijk. Verf de wand achter je televisie in een donkere kleur, dat staat veel rustiger!


Beeld: Patrick Kooiman

Dit hotel in Brugge mag je niet missen >
Maak je werk nog leuker met deze 10 items >
Volg dit jonge koppel op weg naar hun interieurdroom >

Back to top